Uusimmat

Lentomatkustus vähenee jälleen – Finnair karsii lentämistä

Finnair karsii lokakuun liikenneohjelmastaan lentoja lähes kaikilta reiteiltä.

Lentomatkustuksen kysyntä on koronapandemian kehityksen ja matkustusrajoitusten vuoksi elpynyt hitaasti, ja lentojen kysyntä on hiipunut. Finnair lentää lokakuussa 70 – 80 lentoa päivässä, aiemmin suunnitellun noin kahdensadan päivittäisen lennon sijaan.

Finnair lentää lokakuussa yhteensä 42 kohteeseen Euroopassa ja Aasiassa. Viikkovuoroja kuitenkin karsitaan lähes kaikilta reiteiltä ja aiemmin lokakuussa aloitettavaksi suunniteltuja lentoja muun muassa Bergeniin, Barcelonaan, Madridiin, Pietariin ja Stuttgartiin ei päästä aloittamaan.  

Kotimaassa Turun ja Tampereen reittejä ei lennetä lokakuussa, ja lisäksi lennot ovat keskeytyneet Joensuhuun, Kokkola-Pietarsaareen, Jyväskylään ja Kemiin. 

Kaukolennot keskittyvät edelleen Tokioon, Souliin, Hongkongiin, ja Shanghaihin, jotka ovat myös tärkeitä rahtikohteita.  Nanjingin reittiä lennetään syys-lokakuussa. Finnair jatkaa myös pelkästään rahtia kuljettavia lentoja New Yorkiin ja Singaporeen.  

– Haluamme säilyttää Suomelle kriittiset yhteydet Euroopan keskuksiin ja tärkeimpiin Aasian kohteisiimme, sillä yritykset tarvitsevat lentoyhteyksiä työmatkustukseen, sanoo Finnairin kaupallinen johtaja Ole Orvér.

– Matkustusrajoitusten vuoksi emme kuitenkaan voi tarjota lentoja aiemmin julkaistussa laajuudessa, sillä rajoitukset vaikuttavat suoraan lentojen kysyntään.

Vuoden 2019 lokakuussa Finnair lensi noin 350 lentoa päivässä ja kohteita oli yli 100 Euroopassa, Aasiassa ja Pohjois-Amerikassa.