Uusimmat

Lappeenrannan uudistunut Hiekkalinna avautui

Lappeenrannan Hiekkalinna kesällä 2021. Kuva: Natalja Zeleznjakova

Lappeenrannan uudistunut Hiekkalinna on avoinna päivittäin klo 10-21 elokuun loppuun asti. Hiekkalinna on pääsymaksuton perhekohde.

Hiekkalinnan veistokset esittelevät tänä kesänä erilaisten pelien ja leikkien historiaa ja kehitystä. Mukana on veistosaiheita aina lautapeleistä roolipeleihin ja varhaisista elektronisista peleistä aina nykypäivän mobiilipeleihin.

Veistoksia on tänä vuonna esillä parikymmentä.

Uudistuneeseen Hiekkalinnaan kuuluu uusi Pomppulinnamaailma, johon kuuluu useita pomppulinnoja ja muita puhallettavia laitteita. Pomppulinnojen lisäksi alueella on pari pienempää tivolilaitetta, pelejä, keinuautomaatteja ja 4-paikkainen benjitrampoliini.

Pomppulinnamaailmaan peritään pääsymaksu.

Myös katujuna aloittaa liikennöinnin Hiekkalinnan avauspäivänä. Ensimmäinen kierros lähtee klo 12, ja seuraavat sen jälkeen tunnin välein klo 17 saakka.

Katujunan vajaan tunnin mittaisen kierroksen aikana pääsee näkemään historiallisen Rakuunamäen, linnoituksen sekä kauniita Saimaan maisemia.

Hiekkalinnalta voi vuokrata välineitä

Hiekkalinnalta voi myös vuokrata välineitä Saimaan valloitukseen.

Saimaan paljun ja DrakkarSportin yhteisellä vuokrauspisteellä on vuokrattavana muun muassa soutuveneitä, kajakkeja, SUP-lautoja ja erilaisia pyöriä.