Uusimmat

Laivahostel S/S Bore – turkulainen hostelli valittiin Suomen parhaaksi

Suomen Hostellijärjestö ry. on valinnut turkulaisen laivahostel S/S Boren vuoden parhaimmaksi hostelliksi Suomessa vuonna 2022.

Laivahostel S/S Bore sijaitsee Aurajoen länsirannalla Turussa, ja on avoinna ympäri vuoden.

Hostellissa on 130 hyttiä 1-4 hengelle. Useimmissa hyteissä on oma suihku ja wc. Aluksella on tarjolla aamiainen, ja saatavilla on myös lounasta sekä kesäisin aurinkokannella toimii kahvila.

Hostel on toimi aiemmin vuosikymmenien ajan risteilyliikenteessä, jolloin sillä matkattiin Itämeren lisäksi muun muassa Välimerellä. Aiemmin alus tunnettiin nimellä M/S Kristina Regina, ja sen omisti kotkalainen varustamo.

Alus hyväksyttiin vuonna 2011 Museoviraston perinnealusrekisteriin, ja se muutettiin hostelliksi.

S/S Boressa on 130 1-4 hengen hyttiä.

Muutamaa vuotta myöhemmin Borella aloitti toimintansa Turun ammatti-instituutti, ja aluksella koulutetaan hotelli-, ravintola ja matkailualan opiskelijoita.

– Hostellina laiva on uniikki, mutta henkilökunta luo tunnelman, sanoo Laivahostel S/S Boren hostellipäällikkö Sari Murtomäki-Eskelinen.

S/S Boressa on säilynyt entisen risteilylaivan tunnelma.

Valinta vuoden hostelliksi perustuu hostelliasiakkaille suunnatun äänestyksen tuloksiin.

– Palvelun laadukkuus ja henkilökunnan ystävällisyys nousi esiin useimmissa vastauksissa, kuten myös aamiaisen monipuolisuus ja runsaus, sanoo Hostellijärjestön pääsihteeri Rita Huttu.

Varaa huone booking.comista: Laivahostel S/S Bore

Laivan ravintola

Suomen Hostellijärjestö valitsee vuosittain verkostostaan ansiokkaasti toimineen hostellin, joka saa itselleen Suomen Paras Hostelli -tunnustuksen seuraavaksi vuodeksi.

Tunnustus on jaettu vuodesta 2004 alkaen, ensin Vuoden hostelli -nimisenä ja vuodesta 2019 alkaen Suomen Paras Hostelli -nimellä. Vuonna 2021 titteliä kantoi Time Hostel Jyväskylästä.

Edellisen kerran Laivahostel S/S Bore valittiin Suomen Parhaaksi Hostelliksi vuonna 2020.

Etsitkö edullista majoitusta? Varaa hostellit booking.comista