Uusimmat

Kyselytutkimus: Kotimainen matkailuala on voittanut suomalaiset puolelleen – Kuopiossa ja Tahkolla odotukset tulevasta kesästä korkealla

Matkailija Kuopion Tahkolla

Suomalaiset odottavat innostuneena lähestyvää kotimaan matkailukesää, selviää tuoreesta kyselytutkimuksesta.

Koronapandemia on lisännyt entisestään kierroksia kotimaanmatkailun suosioon ja matkailuhalukkuuteen. Matkailuorganisaatioiden valtakunnallisessa yhteiskampanjassa 100 syytä matkailla Suomessa on tänä vuonna mukana yli 170 kohdetta idästä länteen ja eteläisimmästä pisteestä Suomi-neidon otsaan.

100 syytä matkailla Suomessa -kampanjan ja Suoma ry:n teettämän kyselytutkimuksen mukaan lähes puolet suomalaisista ovat aiempaa kiinnostuneempia kotimaanmatkailusta. Jopa 65 prosenttia kertoo tekevänsä tänä kesänä lomamatkan Suomessa. 

– Viime kesän onnistuneet reissukokemukset ovat vauhdittaneet asennemuutosta pysyväksi. Se, että vain 15 prosenttia vastaajista sanoo matkustavansa kotimaassa, koska ei voi matkustaa ulkomaille, antaa positiivisen signaalin pysyvämmästä asennemuutoksesta ja siitä että kotimaanmatkailu ei tule jäämään kakkosvaihtoehdoksi tulevaisuudessakaan, iloitsee Suoma ry:n puheenjohtaja Anne-Marget Hellén.

Matkailijoita laivaristeilyllä Kuopiossa

Kun vastaajia pyydettiin kertomaan, millaisia asioita he haluavat kokea tänä kesänä, nousivat esille erityisesti aktiviteetit, elämyksellisyys, luontomatkailu, yllätyksellisyys, historia ja kulttuuri.

– Tutkimuksessa nousi esille ajatus siitä, että ihmiset haluavat löytää paikkoja, joita eivät edes osaisi etsiä. Olemme siis panostaneet paikallisten pienten erikoisuuksien esittelyyn ja suorastaan salaisiin helmiin.

Matkailualan toimijoiden yhteismarkkinointi 100 syytä matkailla Suomessa -kampanja on historiansa laajin. Mukana on yhteensä 171 kohdetta ja kampanjan vaikutus ulottuu tuhansiin matkailuyrityksiin.

– Kuopio-Tahkon alue on tänä vuonna ensimmäistä kertaa mukana 100 syytä matkailla Suomessa -kampanjassa. Uskomme, että kotimaan matkailun suosio jatkuu myös tänäkin kesänä, ja yhteistyö mahdollistaa meille alueena laajemman näkyvyyden, sanoo Kuopio-Tahko Markkinointi Oy:n hallituksen puheenjohtaja Lauri Suutarinen.

Lomaile kesällä kotimaassa: Varaa edullinen hostelliloma tästä