Uusimmat

Ikimuistettavat hotellit – nukkuisitko puun kannossa tai iglussa

Mieleenpainuvimmat lomat ovat usein sellaisia, joissa myös majoitus on erikoinen ja ainutlaatuinen.

Matkahakukone momondo.fi listasi lomalle kuusi jännittävintä hotellivaihtoehtoa, joista kaikki sijaitsevat keskellä luontoa.

Matkakohteen vaihtamisen sijaan kannattaa välillä kokeilla majoituksen vaihtamista tutussa maassa.

Esimerkiksi vanha kanto Ruotsissa, keskiaikainen telttamajoitus Englannissa ja kuohuviinipulloa arkkitehtuuriltaan muistuttava hotelli Espanjassa ovat vain muutamia vaihtoehdoista, joita suomalaiset voivat harkita seuraavan lomansa majoitusta varatessa.

1. Nuku puun kannossa – Norrqvarnin hotelli Ruotsissa

Pinnalta katsoen Norrqvarnin hotelli ja kongressikeskus on kuin mikä tahansa hotelli huippuluokan konferenssitiloilla. Vain vähän pintaa syvemmältä löytyy kuitenkin kaksi jännittävää majoitusvaihtoehtoa, jotka ovat omiaan herättämään mielikuvituksen: myrkkysieni ja puun kanto.

Pohjoisen sääolosuhteiden takia paras aika majoittua näissä huoneissa on toukokuun ja syyskuun välillä, kun myös Ruotsin hieno luonto on parhaimmillaan. Satukirjoista inspiraation nimeensä saaneet Peikon kanto ja Myrkkysienimökki tarjoavat rentouttavan majoituksen Götan kanaalin rannalla, lähellä Lyrestadia.

2. Ylellinen vaunuleiri nuotioiden ääressä – Conestoga Ranch

Mikäli ajatus cowboy-elämästä houkuttaa, kannattaa suunnata Utahin Conestoga Ranchille, josta sitä löytyy runsain mitoin.

Karjatila sijaitsee Yellowstonessa, maailman ensimmäisessä kansallispuistossa, ja se tarjoaa ylellisiä telttailumahdollisuuksia alueen Conestoga-vaunuissa – ylellisissä versioissa aikaisten uudisasukkaiden käyttämistä vankkureista.

Vaunuista löytyy jääkaappi, tuplavuoteet ja monia muita nykyajan mukavuuksia. Elämä preerialla ei siis tule olemaan yhtä haastavaa kuin uudisraivaajilla, jotka suuntasivat länteen.

3. Sosiaalinen elämys kirahvien kanssa – Giraffe Manor

Giraffe Manor, eli suomeksi kirahvikartano, on ainutlaatuinen putiikkihotelli, joka sijaitsee lähes viiden hehtaarin tiluksilla aivan yhden Nairobin kätketyn helmen, Ngongin metsän, vieressä.

Koskettamattoman luonnon helmassa sijaitsevan ikonisen rakennuksen tekee vielä ainutlaatuisemmaksi sen vakituiset vierailijat – Rotschildin kirahvilauma, joka vaeltelee vapaasti hotellin alueella ja jonka kirahvit toimivat erinomaisina isäntinä.

Giraffe Manor sijaitsee lähellä tanskalaisten seikkailijakirjailijattaren Karen Bixenin entistä kotia, nykyistä museota, kirjailijan mukaan nimetyllä Karenin alueella Nairobissa.

4. Yö ritarina – Knight’s Glamping

Knight’s Glamping on aikamatka takaisin keskiaikaan – mukaansatempaava kokemus, jossa vältetään kaikkea nykyaikaista ja suositaan leiritulella valmistettuja illallisia ja telttamajoitusta. Leedsin linnan lähellä Kentissä sijaitsevassa leirissä majoitut kuten viime vuosituhannen ritarit ikään.

Suihkut ja vessat sijaitsevat kävelyetäisyyden päässä leiristä. Vierailla on myös vapaa pääsy Leedsin linnaan ja sen ympäristöön koko majoituksen ajan. Kannattaa tehdä tutkimusmatka linnan labyrinttiin, maanalaiseen luolaan ja saleihin edesmenneiden suurmiesten, kuten Henrik VIII:n, jalanjäljissä.

5. Viini-intoilijoiden nirvana – Hotel Cava & Mastinell

Lähellä Barcelonaa sijaitseva Vilafranca del Penedès’ Hotel Cava & Mastinell on viini-intoilijoiden nirvana.

Arkkitehtuuriltaan hyllyyn laitettuja kuohuviinipulloja muistuttava ikoninen hotelli sijaitsee keskellä valtavia viinitarhoja. Antoni Gaudín hengessä rakennettu mosaiikkikatto kruunaa rakennuksen vaikuttavuuden.

Suurimmat ilot löytyvät kuitenkin hotellin sisältä, jossa maisteltavat viinit ja viiniaiheiset aktiviteetit eivät tule loppumaan. Yksi esimerkki laajasta, kokonaisvaltaisen elämyksen tarjoavasta valikoimasta on viiniterapia, johon kuuluvat hieronnat korostavat rypäleiden parantavia voimia.

6. Lasi-iglussa revontulien kanssa – Kakslauttasen Arctic Resort

Revontulien tanssi yötaivasta vasten on ainutlaatuinen näky. Lapin hotelli Kakslauttasessa niiden mystisiä ominaisuuksia voi ihailla läpi yön oman lasi-iglun lämmöstä. Kun tähtien katselu alkaa riittää, voi siirtyä vaeltelemaan pohjoisen luonnon sekaan porosafarille, tapaamaan Joulupukkia hänen toimistoonsa tai lumikelkkailemaan ympäröivän valkeudun halki.

Lue lisää:
Momondon kiehtovimmat teemahotellit