Uusimmat

Holiday Inn Helsinki City Centre on ensimmäinen Joutsenmerkitty Holiday Inn -hotelli

Holiday Inn Helsinki City Centerin executive-huone

Holiday Inn Helsinki City Centre -hotellille on myönnetty pohjoismainen ympäristömerkki, Joutsenmerkki.

Hotelli seuraa tarkoin energiankulutustaan ja panostaa erityisesti ruokahävikin vähentämiseen. 

Suomessa IHG-hotelliperheen Holiday Inn-, Hotel Indigo- ja Crowne Plaza -hotelleja operoi Scandic Hotels Oy. Scandic on valinnut ympäristömerkikseen Joutsenmerkin.

Joutsenmerkki takaa, että hotellissa muun muassa tarjotaan runsaasti kasvisruokia ja luomutuotteita, suositaan ympäristömerkittyjä tuotteita ja palveluita, pidetään energian- ja vedenkulutus alhaisena sekä lajitellaan ja vähennetään jätteiden määrää.

– IHG:n Journey to Tomorrow -ohjelma ja järjestelmät tukevat hyvin Scandicin tavoitteita ja Joutsenmerkin kriteereitä. Olemme asettaneet jo ennen Joutsenmerkin hakua omat tavoitteemme energiankulutukseen ja ruokahävikin vähentämiseen, sanoo Holiday Inn Helsinki City Centren hotellinjohtaja Mari Salonen.

Holiday Inn Helsinki City Centre osallistuu muiden Scandic-hotellien tavoin ruokahävikin torjuntaan käyttämällä ResQ-palvelua. Hotelli myy esimerkiksi lounastarjoiluistaan myymättä jäänyttä ruokaa take away -annoksina.

– Olemme vähentäneet hävikkiä myös tarkkaan harkitulla esillepanolla, oikea-aikaisella tarjoilulla sekä tarjoiluastioiden kokoa optimoimalla, jatkaa Salonen.

Katso huonehinnat ja varaa huone booking.comista: Holiday Inn Helsinki City Centre

Holiday Inn Helsinki City Center

Joutsenmerkin kriteerit tiukentuneet

Joutsenmerkin hotelli- ja majoituspalveluiden kriteerit uusiutuivat viime vuonna, minkä seurauksena kriteeristöön on tullut tiukennuksia ja kokonaan uusia vaatimuksia.

Joutsenmerkin tuoreen kuluttajatutkimuksen mukaan 94 prosenttia suomalaisista tunnistaa merkin.

Scandicin tavoitteena on hakea Joutsenmerkkiä kaikkiin hotelleihin vuoden 2023 loppuun mennessä. Tällä hetkellä 80 prosentilla hotelleista on Joutsenmerkki.

Suomessa Joutsenmerkittyjä Scandic-, IHG- ja Hilton-hotelleja on uusimman lisäyksen myötä 25.

Varaa Helsingin Holiday Inn-hotellit booking.comista:
Holiday Inn Helsinki City Centre
Holiday Inn Helsinki – Expo
Holiday Inn Helsinki West – Ruoholahti