Uusimmat

Helsinki-Vantaan kaukolennoille avautui uusi terminaaliosa

Viisi lentokonesiltaa, 13 000 neliötä lisää tilaa, kaksi uutta ravintolaa, premium-tason lounge sekä uusi lastenhoitohuone nostavat Helsinki-Vantaan kaukolentojen palvelut entistä paremmalle tasolle.

– Helsinki-Vantaan länsisiiven avaus osuu erittäin hyvään ajankohtaan, sillä Finnairin onnistuneen Aasian-strategian ansiosta vaihtomatkustajien määrä lentoasemallamme jatkaa kasvuaan, sanoo Helsinki-Vantaan lentoasemanjohtaja Joni Sundelin Finaviasta.

Helsinki-Vantaalle nähdään tänä vuonna kaksi uutta kiinalaisyhtiötä. Tibet Airlines on aloittanut lennot huhtikuussa ja Juneyao Air aloittaa kesäkuussa.

Tällä hetkellä Helsinki-Vantaalta on Pohjolan parhaimmat yhteydet, ja koko Euroopan-mittakaavassa Helsinki-Vantaa on viidennellä sijailla.

– Panostamme sujuviin ja turvallisiin prosesseihin, palvelukehitykseen ja siihen, että lentoaseman toiminnasta syntyvät päästöt eivät lisäänny matkustajamäärien kasvaessa, Sundelin kertoo.

Länsisiiven suunnittelussa on hyödynnetty luontoteemaa.

– Seinäpintoja on verhoiltu yhdeksän metriä korkeilla puureliefeillä, jotka on valmistettu suomalaisesta massiivikoivusta. Kolmiulotteiset pinnat välittävät väreilevien lehvästöjen ja vanhojen pärekattojen tunnelmaa, kuvailee pääsuunnittelija Tuomas Silvennoinen PES-Arkkitehdeiltä uutta länsisiipeä.

Myös puumaiset mobiililaitteiden latauspisteet ja suuret, läpikuultavasta vanerista valmistetut valaisimet muistuttavat Suomen upeasta luonnosta.

Plaza Premium Loungeen pääsevät kaikki

Kaukolentoalueen uusiin palveluihin kuuluu loungetila, jossa voi rauhassa tehdä töitä tai levätä ennen lentoa.

– Plaza Premium Lounge on kaikkien matkustajien käytettävissä sisäänpääsymaksua vastaan.

Uusi lounge sijaitsee toisessa kerroksessa Aukion yläpuolella.

Jamie Oliverin ensimmäinen ravintola Suomessa avautui

Lentoasemalla avautunut Jamie’s Deli on ensimmäinen maailmankuulun kokin ravintola Suomessa. Delin ruoka-annosten ainekset ovat Jamien ja hänen tiiminsä valitsemia.

Samalla avautui myös maailman ensimmäinen muumiteemainen lentoasemakahvila Moomin Coffee, joka on suunniteltu erityisesti lapsiperheitä ja muumifaneja ajatellen.

Molemmat uudet ravintolat ovat SSP Finland Oy:n operoimia. Ne sijaitsevat portin 40 läheisyydessä.