Uusimmat

Helsinki-Vantaan kansainvälisen lentoliikenteen matkustajamäärät kasvavat vauhdilla

Aasialaisia matkustajia Helsinki-Vantaalla

Helsinki-Vantaan lentoasemasta on tullut entistä tärkeämpi kauttakulkukenttä. Kaukolennoilta Euroopan ja kotimaan jatkolennoille vaihtaneiden määrä on lisääntynyt alkuvuoden aikana peräti neljänneksellä. Samalla myös Suomesta lähteville matkustajille on tarjolla enemmän yhteyksiä.

Lentomatkustus Suomessa on yltänyt uuteen ennätykseen. Puolen vuoden aikana Finavian lentoasemien kautta kulki yli 10 miljoonaa matkustajaa, erityisesti kansainvälinen lentomatkustus on kasvussa.

Kansainväliseltä lennolta toiselle kansainväliselle lennolle matkustavien lukumäärä kasvoi peräti 23,3 prosenttia. Kasvu johtuu pääasiassa Helsinki-Vantaan lisääntyneestä tarjonnasta.

– Helsinki-Vantaan lentoaseman kansainvälisten matkustajamäärien kasvun eteen on tehty paljon töitä niin lentoyhtiöasiakkaiden kasvun tukemisessa kuin palveluiden parantamisessa. Kentällä on 900 miljoonan euron kehitysohjelma, jolla valmistaudumme palvelemaan yli 20 miljoonaan lentomatkustajaa vuoteen 2020 mennessä. Avasimme juuri viime maanantaina uuden eteläsiiven, joka palvelee etenkin pitkänmatkalaisia ja vaihtoliikennematkustajia, sanoo Finavian toimitusjohtaja Kari Savolainen.

Helsinki-Vantaalla Aasian matkustajamäärän kovaa kasvua yli miljoonaan matkustajaan selittävät muun muassa lisälennot Japanista ja Hong Kongista sekä kansainvälisten vaihtomatkustajien määrän kasvu.

– Kotimaan matkustajamäärät kasvoivat lentoasemillamme tammi-kesäkuussa parisen prosenttia, kansainvälisen liikenteen reilut kymmenkunta. Kasvuvauhti kiihtyi toisella vuosineljänneksellä entisestään ensimmäiseen verrattuna. Kasvu selittyy etenkin Aasian ja muun kansainvälisen lentoliikenteen matkustajamäärillä, kertoo Finavian toimitusjohtaja Kari Savolainen.