Uusimmat

Helsinki-Vantaalle lisää erikoiskalustoa lumen ja jään raivaukseen

Kiitotien aurausta Helsinki-Vantaalla

Helsinki-Vantaalle on tulossa lisää erikoiskalustoa, jolla kiitotiet pidetään avoinna myös vaikeissa lumioloissa.

Finavian tavoitteena on, että vuonna 2020 Helsinki-Vantaan lentoaseman läpi kulkee jo 20 miljoonaa matkustajaa vuodessa.

Tämä merkitsee, että lentoasema laajenee lähivuosina nopeasti, jolloin myös lentoliikennealueiden ja asematason ala kasvaa.

– Lentoaseman laajentamisen vuoksi lumitöitä on aikaisempaa isommilla alueilla. Jotta lentoliikenne sujuu jatkossakin hankimme lisää erikoiskalustoa seuraavia talvia varten, sanoo Helsinki-Vantaan lentoaseman apulaisjohtaja Heini Noronen-Juhola Finaviasta.

Tekstimainos: Halpoja lentoja Helsinki-Vantaalta? Katso Skyscannerin hintavertailukartasta halvimmat kohteet ja inspiroidu lomalle. x

Lumenraivauksessa huomion keskipisteenä on yleensä auraletka, joka muodostuu suomalaislähtöisen Vammaksen PSB-5500-harjapuhallinajoneuvoista. 25-metrisen monsterin keulassa olevalla auralla enimmät lumet siirtyvät syrjään ja keskiosan harjakset siistivät asfaltin pinnasta viimeisetkin lumenrippeet. Auran peräosan puhallin antaa vielä lumelle lisävauhtia.

– Olemme erityisen ylpeitä talviosaamisestamme, joka tarkoittaa, että kiitotie puhdistetaan sankimmallakin pyryllä 11 minuutissa lentokoneiden käyttöön, jatkaa Noronen-Juhola.

Tämä tarkoittaa, että Helsinki-Vantaa pysyy avoinna 24 tuntia vuorokaudessa vaikka paksujen lumihankien ympäröimänä.

Finavia hankkii Helsinki-Vantaalle yhteensä kolme uutta harjapuhallinajoneuvoa. Hankintahinta on noin kolme miljoonaa euroa.

Jäänmurskain rapsuttelee lentokoneiden pysäköintipaikat

Lumenpoistamisen lisäksi lentoaseman asematasolla – eli lentokoneiden pysäköinti- ja lastausalueilla – otetaan testikäyttöön varsinainen piikkihirviö, joka on asfalttiin muodostuneen jään vihollinen.

– Piikkihirviö eli Raiko-jäänmurskain kynsii jäätä konepaikoilta sopivan ronskilla otteella, ettei asemataso olisi liian liukas. Näin saamme myös vähennettyä kemikaalien käyttöä liukkaudentorjunnassa.

Samoin testattavaksi on otettu SnoCom-lumenpuristin, joka pakkaa lingottavan lumen tiiviimpään muotoon. Runsaslumisten talvien aikaan lumenkuljetus lentoasemalla vähenee, kun lumi on puristettu palikoiksi ja kasattu tiiviisti. Laite on Pohjoismaisilla lentoasemilla ensimmäinen laatuaan.

Hankintalistalla on myös nykyaikainen liukkaudentorjunta-aineiden levittämiseen tarkoitettu ajoneuvo, jonka moderni tekniikka vähentää osaltaan kemikaalien kulutusta lentoasemaympäristössä.

– Kansainvälistä huomiota herättäneen suomalaisen snowhow’n ansiosta Helsinki-Vantaa on lentoliikenteelle sujuva solmukohta ympäri vuoden, toteaa Helsinki-Vantaan lentoaseman apulaisjohtaja Heini Noronen-Juhola.