Uusimmat

Helsinki-Vantaalle elämystila ja Suomi-busseja

Helsinki-Vantaalla avautui Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi Arctic World of Santa Claus -elämystilan ja Suomi-teemaisia busseja.

Elämystilassa voi nähdä ja kokea Suomen 15 minuutissa.

Ensimmäisenä Arctic World of Santa Claus -tilassa on esillä ja myynnissä muun muassa turkulaisen BEdesignin ja lahtelaisen Muoto2:n tuotteita.

– Arctic World of Santa Claus on ainutlaatuinen kosketuspinta Suomeen ja suomalaisuuteen. Siellä matkustajat voivat tutustua maahamme vaikka jatkolentoa odottaessaan, sanoo Santa Claus Licensingin toimitusjohtaja Petri Paarnio.

Vaikka tilan nimessä esiintyy Joulupukki, on luvassa muutakin kuin poroja ja punanuttuja.

– Tila muuttuu vuodenaikojen mukaan ja koettavaa on kaikille aisteille: esittelemme muun muassa, mitä Suomessa tehdään talvella, mitä kesällä syödään ja miltä syksyn ruska näyttää ja tuntuu. Tilassa on esillä myös muita Suomelle ominaisia teemoja, kuten luonto, teknologia ja taide, Paarnio jatkaa.

Tilassa nähdään muun muassa vaihtuvia nuorten suomalaisten valokuvaajien näyttelyitä sekä suomalaisia design-brändejä, jotka eivät vielä ole maailmalla tunnettuja.

– Haluamme tarjota suomalaisille taiteilijoille ja yrittäjille näkyvyyttä Suomen kansainvälisimmällä myynti- ja näyttelypaikalla. Valokuvanäyttelyt ja persoonalliset kotimaiset tuotteet tuovat lentoasemalle uutta uniikkia tarjontaa, johtaja Jukka Isomäki Finavialta sanoo.

Valokuvanäyttely, suomalaiset makupalat ja Suomi-bussit

Suomi 100 -juhlavuosi näkyy Helsinki-Vantaalla ja muilla Finavian lentoasemilla ympäri vuoden.

– Lentoasema on monen matkustajan ensikosketus Suomeen. Siksi haluamme, että Suomi ja suomalaisuus näkyvät ja tuntuvat lentoasemillamme, sanoo Finavian markkinointijohtaja Katja Siberg.

Kevään aikana Suomi ja suomalaisuus näkyvät yllättävilläkin tavoilla esimerkiksi Helsinki-Vantaan asematasobusseissa ja lentoaseman myymälä- ja ravintolatarjonnassa.

Lisäksi lennolle lähteville matkustajille järjestetään itsenäisyyspäivän tienoilla Suomi-elämyksiä Helsinki-Vantaalla.

Suomi 100 näkyy myös muilla Finavian lentoasemilla.

– Esimerkiksi Oulun lentoasemalla on juuri avautunut Minun Suomeni – Suomi 100 vuotta -valokuvanäyttely. Keski-Pohjanmaan kansanopiston opiskelijoiden näyttely on osa valtakunnallista Suomi 100 vuotta -tapahtumaketjua, Siberg kertoo.

Näyttely siirtyi Ouluun Kokkola-Pietarsaaren lentoasemalta.

– Tarkoituksena on kierrättää näyttelyä vuoden aikana muillakin kentillä.