Uusimmat

Helsinki-Vantaalla kaikki lennot lähtevät samasta terminaalista

Helsinki-Vantaan lentojen lähtöselvitykset, turvatarkastukset ja matkatavaroiden luovutukset yhteen terminaaliin 21. kesäkuuta 2022 alkaen.

Palvelut on keskitetty yhden katon alle, joten ne ovat aiempaa helpommin saavutettavissa.

Autolla ja taksilla voi ajaa suoraan pääovien eteen ja jättää matkustajat kyydistä. Juna-asemalta ja uudesta pysäköintihalli P1/P2:sta pääsee hissillä terminaaliin. Myös muut pysäköintitalot ja vastaanottajien pikaparkki sijaitsevat vain parin minuutin kävelymatkan päässä terminaalin pääovista. Bussiasema ja pyöräparkki ovat nekin aivan terminaalin ulko-ovien edustalla.

Terminaalit 1 ja 2 sekä niitä yhdistänyt kulkukäytävä poistuvat käytöstä. Vanhat lähtö- ja tuloaulat suljetaan ja muutetaan matkustaja- ja henkilöstötiloiksi.

– Edellisen kerran Helsinki-Vantaalla on toimittu yhdessä terminaalissa liki 40 vuotta sitten. Silloin käytössä oli vuonna 1969 avattu ja sittemmin vuonna 1983 laajennettu ensimmäinen varsinainen matkustajaterminaali, kertoo Lettijeff.

Vuonna 1993 ulkomaan- ja kotimaanlennot eriytettiin, ja Helsinki-Vantaalle avattiin uusi terminaali kotimaanlentoja varten. Noin 15 vuotta myöhemmin toteutettiin lentoyhtiökohtainen terminaalijako, ja käyttöön otettiin terminaali 1 ja terminaali 2. Alun perin Helsinki-Vantaan lentoasema on avattu 70 vuotta sitten Helsingin kesäolympialaisiin.