Uusimmat

Finnairin ja Helsinki-Vantaan sijoitukset romahtivat matkailuvertailussa

Lentokorvausyhtiö AirHelpin uuden lentoyhtiö- ja lentokenttäpisteytyksen mukaan lentoyhtiö Finnairin ja Helsinki-Vantaata operoivan Finavian sijoitus on laskenut tuntuvasti.

Talvella 2017-2018 kerätyn datan perusteella tehdyssä vertailussa oli yhteensä 72 lentoyhtiötä, ja Finnair sijoittui pisteytyksessä jaetulle sijalle 42 tuloksella 7,37.

Finnairin lennot lähtivät ajallaan 70 prosentin täsmällisyydellä, palvelun laadusta yhtiö sai arvosanan 8, ja korvausten maksamisesta se keräsi huomattavasti keskivertoa alhaisemmat pisteet 7,06.

Lisäksi kolmea suomalaisia eniten lennättävää yhtiötä vertailtaessa Finnair sijoittui Norwegiania ja SAS:ia heikommin.

Kyseessä on kolmas perättäinen mittausjakso, kun Finnairin sijoitus AirHelp Scoressa heikkenee. Vielä kaksi vuotta sitten kesällä Finnairin sijoitus vastaavassa vertailussa oli kymmenes. Saman vuoden syksynä se oli sijalla 27 ja puolitoista vuotta sitten talvella 30:s.

– Kilpailu lentoyhtiöden kesken on nykyään kovaa. Myös halpalentoyhtiöt parantavat palveluaan ja samaan aikaan perinteiset lentoyhtiöt leikkaavat palveluitaan. Finnairin kohdalla saadaan tietysti jakuvasti lukea myös uutisia, joissa kerrotaan heidän laiminlyövän lakisääteisiä velvollisuuksiaan asiakkaitaan kohtaan, sanoo AirHelpin Suomen-maajohtaja Aleksi Seppo.

Parhaat arvosanat keräsi Qatar Airways, joka sai 9,08 pistettä. Toiseksi parhaat pisteet sai Lufthansa ja Etihad Airwaysin sijoitus oli kolmas.

Edellisen vertailun paras lentoyhtiö Singapore Airlines oli tällä kertaa neljäs. Hännänhuippuna oli islantilainen WOW Air 5,04 pisteellä, ja seuraavaksi huonoimmat olivat Royal Jordanian Airlines, Pakistan International Airlines ja brittiläinen EasyJet.

– Vuoden 2018 AirHelp Score osoittaa, että lentoyhtiöiden välisen kilpailun koventuessa voittajiksi selviytyvät ne, jotka asettavat matkustajat etusijalle. Lentoyhtiöt ovat liian pitkään vetäneet mutkia suoriksi ja pyrkineet säästöihin asiakkaidensa kustannuksella. On ilo nähdä, että monet lentoyhtiöt huolehtivat asiakkaistaan ja virheiden sattuessa ottavat vastuun asianmukaisten korvausten maksamisesta nopeasti ja suoraviivaisesti, sanoo AirHelpin toimitusjohtaja ja perustajajäsen Henrik Zillmer.

Helsinki-Vantaa putosi 20 sijaa

Lentokenttien vertailussa oli mukana 141 kenttää. Helsinki-Vantaa saavutti jaetun sijan 25 pistemäärällä 8,01. Se pärjäsi hyvin erityisesti palvelun laadussa, mutta menetti tästä huolimatta asemiaan viime vuodesta, jolloin se arvioitiin maailman viidenneksi parhaaksi lentokentäksi. Tuolloin vertailussa oli noin kaksi kertaa vähemmän lentokenttiä kuin tänä vuonna.

– Matkustajat arvostavat Helsinki-Vantaan korkealle, mutta muiden mittarien osalta kansainvälinen kilpailu on kovaa, Seppo sanoo.

Maailman parhaimmaksi lentokentäksi rankattiin Qatarin Dohassa sijaitseva Hamad International Airport. Toiseksi sijoittui Ateenan kansainvälinen lentokenttä ja kolmanneksi Tokion Haneda.

Kehnoiten pärjäsi Kuwaitin kansainvälinen lentokenttä ja toiseksi huonoimman arvosanan sai London Stansted.