Uusimmat

Finnair tuo Euroopan lennoille internet-yhteyden

Finnair tuo internet-yhteyden Euroopan lennoilleen. Ensimmäiset asennukset ovat valmistuneet heinäkuussa.

Lennonaikainen internet-yhteys tukee nettiselailua, sähköpostia, musiikin kuuntelua ja myös TV-ohjelmien ja elokuvien katselua streaming-palveluista.

Järjestelmän toimittaja on Viasat Inc, ja se on jo asennettu kuuteen Finnarin Airbus-kapearunkokoneeseen.

Kesän lopussa internet-yhteys on tarkoitus olla jo parissakymmenessä koneessa, ja koko Airbus-kapearunkolaivasto on katettu kesällä 2019.

– Huippunopea internet-yhteys Euroopan lennoilla avaa uuden ajan lennonaikaisessa viihdetarjonnassa, kun asiakkaat voivat käyttää esimerkiksi streaming-palveluita, sanoo Finnairin asiakaskokemuksesta vastaava johtaja Piia Karhu.

– Samalla Euroopan lentojen asiakkaamme saavat Nordic Sky -portaalin palvelut – digilehdet, ostosmahdollisuudet ja muun tarjonnan – käyttöönsä. Internet-yhteys lennoilla mahdollistaa myös uusien työkalujen kehittämisen matkustamohenkilöstölle asiakaskokemuksen parantamiseksi.

Kun asennukset kaikkiin Finnairin Airbus-kapearunkokoneisiin on saatu valmiiksi, internet-yhteys on saatavilla suurimmalla osalla Finnairin Euroopan reiteistä.

Merialueiden yllä on jotain rajoitteita esimerkiksi Biskajanlahdella ja Pohjanmerellä, sillä satelliittiyhteys ei kata näitä alueita.

Myös Latviassa, Liettuassa, osassa Valko-Venäjää ja Venäjällä on rajoitteita. Kaikilla lentokentillä ei myöskään ole mahdollista tarjota internet-yhteyttä heti lähtöportilta alkaen maakohtaisista ja ilmailuviranomaisten säädöksistä johtuen.

Finnairin kaukolennoilla on jo internet-yhteys.

Lennonaikaista internet-yhteyttä voi käyttää kaikilla päätelaitteilla, joissa on Wi-Fi-yhteys.