Uusimmat

Finnair käynnistää lennot Iso-Britanniasta ja Irlannista Suomeen uudelleen

Lennot alkavat maanantaina. Finnair edellyttää kaikilta Suomeen suuntautuvien lentojen asiakkailta koronatestitodistusta 28. tammikuuta lähtien.

Lennot voidaan käynnistää, kun Traficon sallii lennot Iso-Britanniasta ja Irlannista.

Finnair alkaa edellyttää 28. tammikuuta alkaen negatiivista koronatestitodistusta tai todistusta sairastetusta negatiivista koronatestitodistusta tai todistusta sairastetusta koronavirusinfektiosta kaikilta Suomeen suuntautuvien lentojensa asiakkailta.

Vaatimus ei koske Helsingistä kansainvälisellä jatkolennolla jatkavia asiakkaita. Todistusvaatimus on voimassa toistaiseksi ja perutuu THL:n suositukseen.

– Tämä mahdollistaa terveysturvallisen matkustamisen jatkumisen ja täydentää muita kattavia terveysturvallisuustoimia lennoilla ja lentoasemilla, sanoo Finnairin operatiivinen johtaja Jaakko Schildt.

Schildt muistuttaa, että moni muukin maa edellyttää negatiivista koronatestitodistusta maahantuloa varten.

Todistusvaatimus ei vaikuta Suomen tai alueellisen terveysviranomaisen maahantuloa koskeviin menettelytapoihin, ja kaikki ulkomailta Helsinkiin tulevat ohjataan lentoasemalla koronatestaukseen.

Finnairin henkilökunta tarkistaa koronatestitodistuksen tai muun todistuksen lähtöselvityksessä tai portilla. Ilman asianmukaista todistusta asiakkaalta evätään pääsy lennolle. Asiakas voi sitten siirtää matkaansa ottamalla yhteyttä Finnairiin.