Uusimmat

Finnair karsii lisää Aasian vuoroja koronaviruksen vuoksi

Finnair vähentää suoria lentoja useisiin kohteisiin Aasiassa koronaviruksesta johtuvian kysynnän hiipumisen vuoksi.

Finnair on aiemmin kertonut peruvansa Manner-Kiinan lennot maaliskuuhun asti. Lentojen kysyntä ei ole kuitenkaan elpynyt odotetusti, ja yhtiö peruuttaa lennot huhtikuun 2020 loppuun asti seuraavista kohteista: Guangzhou, Nanjing, Peking Capital, Peking Daxing, Shanghai, Xi´an

Lisäksi Hongkongin paikkatarjonta vähenee puoleen huhtikuussa 2020, jolloin Finnair lentää yhden vuoron päivässä normaalin kahden päivittäisen vuoron sijaan.  

Supistuksia on tulossa myös Japanin lennoille. Finnair vähentää Japanin Osakan-reitiltään kaksi viikkovuoroa, ja lentää kesäkaudella 29.3. – 24.10.2020 välisenä aikana Osakaan kymmenen kertaa viikossa aiemmin suunnitellun 12 viikkovuoron sijaan.  

Finnair peruu päivittäiset lentonsa Souliin Koreaan 9.3.-16.4.2020 väliseksi ajaksi.  

Samoin Finnairin uuden Busanin-reitin avausta on lykätty maaliskuun lopulta 1. päivään heinäkuuta 2020.  

Italian Milanon lennot peruttu maaliskuussa

Ulkoministeriön päivitettyä Pohjois-Italiaa koskevan matkustusohjeen, Finnair on päättänyt perua lennot Milanoon 9.3. – 7.4.2020 väliseksi ajaksi.

Finnair viestii perutuista lennoista suoraan asiakkaille, joilla on varaus näille lennoille. Asiakkaat voivat hakea lipun hinnan takaisinmaksua tai siirtää matkapäiväänsä ottamalla yhteyttä Finnairin asiakaspalveluun.  

Asiakkaille, joilla on mikä tahansa Finnairin lento maaliskuussa, on mahdollisuus siirtää halutessaan matkustusajankohtaa samaan kohteeseen kesäkuun 2020 loppuun asti ilman kuluja.  

Henkilöstö lomautetaan

Finnair aloittaa yhteistoimintaneuvottelut koko Suomessa työskentelevää henkilöstöään koskevista määräaikaisista lomautuksista. 

Finnairin mukaan lomautukset toteutettaisiin siten, että kaikki yhteistoimintaneuvottelun piirissä olevat henkilöt lomautettaisiin yhdeksi 14 – 30 päivän jaksoksi. 

Neuvottelut alkavat 12.3.2020 ja niiden arvioidaan kestävän kaksi viikkoa. Vastaavia henkilöstön sopeuttamistoimia tehdään myös muissa maissa, missä Finnairilla on henkilöstöä.