Uusimmat

Finnair ja Juneyao Air suunnittelevat yhteisyritystä Shanghain reitille

Yhteistyrityksen avulla Finnair ja Juneyao Air voisivat tarjota liikematka- ja vapaa-ajan asiakkaille laajempia kohde-, aikataulu- ja hinnoitteluvaihtoehtoja.

Finnair ja Shanghaissa toimiva Juneyao Air ovat allekirjoittaneet aiesopimuksen, jonka tavoitteena on perustaa joint venture -yhteisyritys Helsinki – Shanghai -reitille. Yhteistyön aloittaminen edellyttää vielä asianmukaiset viranomishyväksynnät.  

Juneyao Air avasi lentoreitin Shanghaista Helsinkiin heinäkuussa 2019, mistä lähtien Finnair ja Juneyao Air ovat jakaneet  lentokoodinsa toistensa Helsinki-Shanghai-reiteille ja valituille reiteille Helsingistä Eurooppaan ja Shanghaista muualle Kiinaan. 

Myös Finnair Plus ja Juneyao Air Club -kanta-asiakasjärjestelmien  vastavuoroinen sopimus toteutettiin  elokuussa 2019. Sen avulla asiakkaat voivat ansaita ja lunastaa  lentopisteitä molempien kumppaneiden koko verkostossa.

Jos yhteisyrityshanke toteutuu, se mahdollistaa lentokoodien jakamisen merkittävän laajentamisen molempien kumppaneiden verkostoissa, etenkin Shanghain Pudongin ja Helsinki-Vantaan lentoasemien  jatkoyhteyksien osalta.

”Huolimatta tästä lentoliikenteelle erittäin haastavasta ajasta, olemme erittäin sitoutuneita Kiinan markkinaan. Yhteistyö luo myös pohjaa tulevaisuuden kasvulle sitten, kun lentoliikennemarkkinat alkavat jälleen normalisoitua”, sanoo Finnairin kaupallinen johtaja Ole Orver

” Uskomme kuitenkin edelleen vahvasti Kiinan ja Euroopan markkinoihin sekä kumppanuuteemme Finnairin kanssa. Kumppanuuden laajentaminen antaa meille mahdollisuuden kehittää yhteistyötämme edelleen”, sanoo Juneyao Airin varatoimitusjohtaja Yu Chengji

Juneyao Air on yksi suurimmista yksityisomistuksessa olevista lentoyhtiöistä Kiinassa. Sen tärkeimmät kentät ovat Shanghaissa ja Nanjingissä. Syyskuussa 2006 perustetulla lentoyhtiöllä on 74 lentokoneen laivasto, joka koostuu Airbus A320 -sarjan suihkukoneista ja Boeing 787 Dreamlinereista. 

Juneyao Airista tuli ensimmäinen Star Alliance  Connecting Partner toukokuussa 2017, ja se aloitti FFP-yhteistyön Star Alliancen jäsenten Air Chinan, Air Canadan, ANAn, EVA Airin, Singapore Airlinesin, United Airlinesin ja Shenzhen Airlinesin kanssa.