Uusimmat

Finnair ja Juneyao Air aloittavat kaupallisen yhteistyön Shanghain ja Helsingin reiteillä

Helsinki-Vantaan lentoaseman Länsiterminaali valmistui vuonna 2019. Länsiterminaali on non-Schengen-aluetta, johon saapuvat muun muassa kaukolennot sekä Iso-Britanniasta saapuvat lennot.

Finnair ja Shanghaissa toimiva Juneyao Air tulevat tekemään kaupallista yhteistyötä Helsingin ja Shanghain välisillä lennoilla ja yhtiöiden muilla reiteillä Kiinassa ja Euroopassa.

Finnair ja Juneyao Air aloittivat codeshare-yhteistyön heinäkuussa 2019, kun Juneyao Air avasi Shanghai-Helsinki -reittinsä.

Heinäkuun alussa yhtiöt perustavat joint business – yhteishankkeen, joka syventää yhteistyötä mm. aikataulujen, hinnoittelun ja reittivaihtoehtojen osalta.

Finnairin asiakkaille tulee tarjolle Juneyao Airin yhteyksiä 57 kentälle Kiinassa Shanghai Pudong -lentoaseman kautta. Juneyaon asiakkailla on puolestaan joustavampi pääsy Finnairin 65 Euroopan kohteeseen Helsinki-Vantaan lentoaseman kautta.

Finnair ja Juneyao Air operoivat tällä hetkellä kaksi viikkovuoroa Helsingin ja Shanghain välillä. Viikkovuorojen määrän on tarkoitus kasvaa heti, kun pandemiatilanne sen sallii.

Vuonna 2019 Finnair ja Juneyao Air operoivat päivittäin lentoja Helsingin ja Shanghain välillä.  

– Kumppanuus on osoitus Finnairin vahvasta sitoutumisesta Kiinaan strategisena markkinana. Odotamme innolla yhteistyön tiivistämistä Juneyaon kanssa ja entistä vahvemman ilmasillan rakentamista Kiinan ja Euroopan välille Shanghain ja Helsingin kautta, sanoo Finnairin toimitusjohtaja Topi Manner. 

Juneyao Air aloitti lennot Shanghaista Helsinkiin heinäkuussa 2019, jolloin yhtiöt aloittivat codeshare-yhteistyön jakamalla lentokoodinsa toistensa Helsinki-Shanghai-reiteille. Myös Finnair Plus ja Juneyao Air Club -kanta-asiakasjärjestelmien asiakkaat voivat ansaita ja lunastaa lentopisteitä molempien kumppaneiden koko verkostossa.