Uusimmat

Finnair ei lennnä Joensuuhun, Jyväskylään, Kajaaniin, Kemiin ja Kokkolaan vielä kesän 2020 aikana

Finnair lisää liikenneohjelmaansa heinäkuusta alkaen asteittain lentoja ja päivittää lento-ohjelmaansa kuukausittain kysynnän kehityksen mukaisesti.

Joensuuhun, Jyväskylään, Kajaaniin, Kemiin ja Kokkolaan ei lennetä vielä kesän 2020 aikana. Näiden reittien täyttöasteet ovat jo ennestään olleet alhaisia, ja kysyntä on nyt koronatilanteen johdosta normaaliakin pienempää

Talvikautta 2020/2021 koskevat päätökset Finnair tekee myöhemmin, kun nähdään, miten lentoliikenteen yleinen kysyntä kehittyy.

”Toivoimme, että tässä poikkeuksellisessa tilanteessa nämä kaupungit ymmärtävät päätöksen perusteet”, sanoo Finnairin myynnistä vastaava johtaja Mikko Turtiainen

”Kesän aikana saamme paremman näkyvyyden kysynnän elpymiseen ja painottumiseen verkostossamme, joten arvioimme Joensuun, Jyväskylän, Kajaanin, Kemin ja Kokkolan talvikauden lentoja elokuussa,” Turtiainen jatkaa.

Muihin kotimaan kohteisiin lentoja lisätään heinäkuusta alkaen

Finnair on huhti-toukokuussa lentänyt kotimaassa Maarianhaminaan, Kuopioon, Ouluun ja Rovaniemelle yhteensä 21-33 vuoroa viikossa.

Heinäkuusta alkaen lentoja ja kohteita lisätään: Finnair lentää heinäkuussa kotimaassa Kuopioon, Maarianhaminaan, Ouluun, Rovaniemelle, Turkuun ja Vaasaan.

Elokuussa alkavat lennot Ivaloon ja Kittilään ja syyskuussa lennot Kuusamoon ja Tampereelle.

”Odotamme lentoliikenteen elpyvän vähitellen”, sanoo Mikko Turtiainen.

Kotimaan liikenteessä oli huhtikuussa Finnairilla 2 400 matkustajaa ja matkustajakäyttöaste oli 21,9 prosenttia.

” Toukokuussa meillä on ollut kotimaan reiteillä tähän mennessä 1 800 matkustajaa. Matkustajamäärät ovat siis vielä todella pieniä, mutta uskomme kysynnän asteittain lisääntyvän, kun matkustusrajoituksia eri maissa vähitellen poistetaan tai lievennetään.”

Turtiainen muistuttaa, että kotimaankin lentojen kysyntään tällä on suuri merkitys, sillä merkittävä osa kotimaan matkustajista jatkaa Helsinki-Vantaalta eteenpäin.

” Siksi toivomme kansainvälisten lentomarkkinoiden asteittain avautuvan.”

Finnair tarkastelee liikenneohjelmaa kuukausittain, ja sillä on valmius lisätä lentoja kysyntätilanteen eläessä. Liikenneohjelmassa huomioidaan myös mahdolliset muutokset matkustusrajoituksissa.