Uusimmat

Finnair avaa uudelleen loungen Schengen-alueella

Helsinki-Vantaan lentoaseman Schengen-puolen Finnair Lounge avautuu asiakkaille heinäkuun alussa.

Aluksi lounge on avoinna kello 6-10 ja klo 14-20 rajoitetulla tarjoiluvalikoimalla.

Asiakkaat, jotka ovat lähdössä matkalle lentoaseman non-Schengen-puolelta ja ovat oikeutettuja lounge-sisäänpääsyyn, voivat käyttää Schengen-puolen loungea. Finnairin lounget lentoaseman non-Schengen-puolella ovat edelleen suljettuina.

Lentoliikenteen vähitellen elpyessä Finnair laajentaa myös lennonaikaista tarjoilua.

– Lentomatkustaminen voi tuntua erilaiselta kuin ennen, kun palveluissa on muutoksia ja voimassa on uudenlaisia käytäntöjä, kuten maskin pakollinen käyttäminen lennoillamme. Iloitsemme kuitenkin siitä, että voimme palauttaa joitakin tuttuja elementtejä asiakkaidemme lentomatkaan pitäen edelleen hyvää huolta hygieniasta ja asiakkaidemme ja henkilökuntamme turvallisuudesta, sanoo Finnairin asiakaskokemuksesta lentoasemilla vastaava johtaja Karim Al-Soufi.

Lennon aikainen tarjoilu laajenee heinä-elokuussa

Heinä-elokuussa kotimaassa ja Euroopan lyhyimmillä reiteillä, kuten Tukholman Arlandaan, Finnairin lennoilla tarjoillaan economy-luokassa kahvia ja teetä, mehua ja vettä. Pidemmillä Euroopan lennoilla tarjolla on lisäksi keksi tai juustoleipä, reitin pituudesta riippuen.

Kaukolennoilla tarjoilu palaa lähemmäksi tavanomaista sekä economy- että business -luokissa. Erikoisaterioiden ja alkoholijuomien valikoima on kuitenkin edelleen rajattu.

Käsimatkatavaran koon väliaikainen pienennys

Finnair muuttaa väliaikaisesti käsimatkatavaran sallittua kokoa.

Käsimatkatavaran uudet mitat ovat 55x40x23cm (vanha mitta 56x45x25cm). Economy-luokassa mukana voi olla yksi käsimatkavara ja pieni henkilökohtainen tavara, jonka mitat ovat 40x30x15cm. 

Käsimatkatavaran ja henkilökohtaisen tavaran yhteispaino voi olla enintään 8 kg.

Business-luokassa voi olla mukana kaksi käsimatkatavaraa ja yksi henkilökohtainen tavara, kuten käsilaukku, kokonaispainon ollessa enintään 10 kg.

Uusi puhdistuspakkaus asiakkaille

Finnair on tehnostanut lentokoneiden siivousta ja lennoilla on jaettu puhdistuspyyhkeitä. Heinäkuun alkupuolelta alkaen matkustajille jaetaan henkilökohtainen Clean kit –pakkaus, joka sisältää puhdistuspyyhkeen, infosivun ja Kyrön käsidesiä.

Kestävästi ja vastuullisesti tuotettu Clean kit on kuvitettu suomalaisen taiteilijan Reeta Ekin taiteella. Paperituotteet on valmistettu kestävästä suomalaisesta metsäkuidusta, ja puhdistuspyyhkeen ja käsidesin on toimittanut Kyrön tislaamo, joka tunnetaan palkitusta ginistä. Kyrö alkoi valmistamaan käsidesiä terveydenhuollon tarpeisiin pandemian alkaessa.

Lennon aikana on edelleen pakollista käyttää suu-nenäsuojusta. Suojaimen voi ottaa pois ruokailun ajaksi. Suosittelemme, että asiakkaat hankkivat itselleen sopivat maskit hyvissä ajoin ennen matkaa ja varaavat niitä tarpeeksi mukaan.