Uusimmat

Finnair aloittaa uudelleen lennot Aasiaan ja lisää lentoja Eurooppaan heinäkuussa

Finnair lisää heinäkuusta alkaen asteittain lentoja ja suunnittelee lentävänsä noin 30 prosenttia normaalista lentomäärästä.

Kaukolennot alkavat vaiheittain heinäkuusta alkaen. Aasia on Finnairille strategisesti tärkeä markkina, ja Finnair lentää heinäkuussa Kiinaan sekä aloittelee lentoja Aasian tärkeimpiin kohteisiin.

Euroopan reiteillä Finnair keskittyy aluksi tärkeimpiin keskuksiin. Lisäksi lomakausien aikana Finnair lentää myös yksittäisiä viikkovuoroja joihinkin Etelä-Euroopan lomakohteisiin.

”Lisäämme sitten sekä reittejä että viikkovuoroja kuukausi kuukaudelta kysynnän elpyessä”, sanoo Finnairin kaupallinen johtaja Ole Orvér.

Liikenneohjemassa huomioidaan myös mahdolliset muutokset matkustusrajoituksissa.

”Hiljattain tekemämme asiakaskysely kertoo, että ihmiset suunnittelevat jo sekä liike- että vapaa-ajanmatkoja”, Orvér kertoo.

Useita Euroopan kohteita heinäkuussa

Euroopan reiteillä Finnair keskittyy aluksi tärkeimpiin keskuksiin ja lentää heinäkuussa Berliiniin, Brysseliin, Budapestiin, Dubliniin, Düsseldorfiin, Edinburghiin, Frankfurtiin, Göteborgiin, Geneveen, Hampuriin, Kööpenhaminaan, Lontooseen, Malagaan, Manchesteriin, Moskovaan, Müncheniin, Osloon, Pariisiin, Pietariin, Prahaan, Riikaan, Tallinnaan, Tukholmaan, Vilnaan, Wieniin ja Zürichiin.  

Elokuussa alkavat lennot Barcelonaan, Milanoon, Madridiin, Roomaan ja Varsovaan.

Kaukolennot käynnistyvät Aasiaan

Kaukolennot alkavat vaiheittain heinäkuusta alkaen. Aasia on Finnairille strategisesti tärkeä markkina, ja Finnair lentää heinäkuussa Pekingiin, Shanghaihin ja Hongkongiin Kiinassa, Japanin Tokion Naritaan, Osakaan ja Nagoyaan, Singaporeen, Souliin ja Bangkokiin. Hongkongin lentojen aloittaminen edellyttää vielä viranomaishyväksyntää.

Kaukolentojen aloitusta tukee rahtikysyntä, joka kaukolennoilla on tärkeä osa lentojen kannattavuutta.

Elokuussa Finnair aloittaa lennot Delhiin ja New Yorkiin ja Tokion Hanedan kentän lennot käynnistyvät marraskuussa.

Talvikauden ohjelmassa on myös lentoja Miamiin, Krabille ja Phuketiin.

Nyt julkaistava Finnairin liikenneohjelma heinäkuusta 2020 maaliskuuhun 2021 asti tarkoittaa myös sitä, että liikenneohjelman ulkopuolelle jäävät lennot perutaan. Finnair käsittelee lentojen peruutukset vaiheittain, ja asiakkaat saavat tiedon lentonsa perumisesta kesäkuun loppuun mennessä.

Finnairin peruutettavat vuorot ajalla heinäkuu 2020 – maaliskuu 2021

Euroopan reiteistä peruuntuvat seuraavat kohteet: Alicante, Ateena, Bergen, Billund, Bodo, Bologna, Gdansk, Santorini, Ljubljana, Lyon, Napoli, Nizza, Porto, Tartto, Tel Aviv, Trondheim, Uumaja, Visby ja Venetsia.

Kaukoreiteistä peruuntuvat lennot seuraaviin kohteisiin: Guangzhou, Sapporo, Fukuoka, Nanjing, Chicago, Daxing (Peking), Busan, San Francisco, Los Angeles, Xi’an.