Uusimmat

EU avasi turvallista matkustamista helpottavan verkkosivuston

Alustalle kootaan ajantasaista tietoa EU-maiden rajakäytännöistä sekä käytettävissä olevista liikenne- ja matkailupalveluista.

Se sisältää myös EU-maiden toimittamaa käytännön tietoa matkustusrajoituksista, terveys- ja turvallisuustoimenpiteistä sekä muuta hyödyllistä tietoa EU-maiden matkailutarjonnasta.

Uusi verkkosivusto on saatavilla myös matkapuhelimissa käytettävänä sovelluksena.

Verkkosivuston toivotaan helpottavan matkailua.

”EU:n sisärajat avautuvat taas viikkoja kestäneiden liikkumisrajoitusten jälkeen. ”Re-open EU”-verkkosivustolta matkailijat saavat helposti tietoa tehdäkseen luottavaisin mielin matkasuunnitelmiansa ja pysyäkseen turvassa matkansa aikana. Se auttaa myös pienten ravintoloiden ja hotellien omistajia sekä kaupunkeja eri puolilla Eurooppaa hyödyntämään muiden kehittämiä innovatiivisia ratkaisuja”, sisämarkkinoista vastaava komissaari Thierry Breton sanoo.

Interaktiivisesta kartasta saa kaikkia EU-maita koskevia maakohtaisia tietoja, päivityksiä ja neuvoja. ”Re-open EU” on saatavilla kaikilla EU:n 24 virallisella kielellä.

Alustalta löytyy lisäksi tietoa arvosetelijärjestelmistä, joiden avulla kuluttajat voivat tukea suosikkihotellejaan tai -ravintoloitaan ostamalla arvoseteleitä. Arvoseteleillä autetaan yrityksiä kassavajeen yli niin, että ne voivat tarjota maksetut palvelut myöhemmin. Asiakkaan maksama summa menee suoraan palveluntarjoajalle.”Re-open EU”-sivustolla komissio pyrkii auttamaan arvosetelijärjestelmiin osallistuvia yrityksiä ja asiasta kiinnostuneita asiakkaita löytämään toisensa helpommin erityisesti ulkomailla matkustettaessa.

”Re-open EU” -sivustolla komissio jakaa myös tietoa matkailutarjonnasta EU-maissa ja tietoa alan EU-ohjelmista, kuten Euroopan älykkään matkailun pääkaupungit, eurooppalaiset matkailun huippukohteet ja Euroopan kulttuuripääkaupungit.