Uusimmat

Ensimmäinen kiinalainen lentoyhtiö aloittaa lennot Helsinki-Vantaalle

Kiinalainen lentoyhtiö Lucky Air aloittaa lennot Suomeen talvella 2018.

Lucky Airin uusi reitti tuo kaksi suurta kiinalaiskaupunkia Kunmingin ja Chengduun suomalaisten ulottuville.

Kyseessä on niin sanottu kolmioreitti, sillä Kiinasta Suomeen matkatessaan lentoyhtiö lentää ensin Kunmingista Chengduun ja jatkaa sieltä lyhyen pysähdyksen jälkeen Helsinkiin.

Paluu sujuu samaa reittiä takaisin.

– Kiinalaisen lentoyhtiön avaus Suomessa tukee tavoitettamme kehittää Helsinki-Vantaan lentoasemaa Aasian-liikenteen merkittävänä solmukohtana. Toivotamme uuden lentoyhtiötulokkaan lämpimästi tervetulleeksi Suomeen ja Helsinki-Vantaalle, sanoo johtaja Joni Sundelin Finaviasta.

Lentoreitin on suunniteltu alkavan 17. tammikuuta ja sitä lennetään Airbusin A330-laajarunkokoneilla kahdesti viikossa.

Chengdu ja Kunming ovat molemmat kiinalaisia miljoonakaupunkeja, joiden asukkailla on avauksen jälkeen hyvät yhteydet Suomeen ja Helsinki-Vantaan jatkoyhteyksien kautta muualle Eurooppaan. Lucky Air on osa kiinalaista Hainan Airlines-konsernia.

Reittivalikoima paranee, kasvu jatkuu

Finavia tekee tiivistä yhteistyötä Suomen lentoasemien reittikehityksen eteen muun muassa Visit Finlandin ja matkailualan eri toimijoiden kanssa.

– Lucky Airin liikenteen aloittaminen Kunmingista ja Chengdusta Helsinkiin on Visit Finlandin kannalta merkittävä uuden ja kiinnostavan markkinan avaus Kiinan ja Suomen välisessä liikenteessä, toteaa johtaja Paavo Virkkunen Visit Finlandista.

Virkkunen muistuttaa, että molemmat kaupungit ovat nopeasti kansainvälistyviä, kasvavia ja dynaamisia liike-elämän alueellisia keskuksia, jotka edustavat uutta potentiaalia Suomeen suuntautuvalle matkustukselle Kiinasta.
– Chengdu on myös Kiinan pandakeskus, ja vuoden lopulla Suomeen saapuvat pandat tuovat näin mukanaan suoran yhteyden kotikaupungistaan vilkastuttamaan matkailua maidemme välillä, jatkaa Virkkunen.

Helsinki-Vantaalta on Lucky Airin ja Finnairin uusien reittiavausten jälkeen yhteydet seuraaviin kaupunkeihin Kiinassa: Peking, Shanghai, Xi’an, Chongqing, Guangzhou, Nanjing, Chengdu/Kunming ja Hongkong.