Uusimmat

Emirates keskeyttää matkustajalennot toistaiseksi

Maailman suurin lentoyhtiö Emirates keskeyttää käytännössä lähes kaiken matkustajaliikenteen keskiviikkoon 25. maaliskuuta mennessä.

Yhtiö kertoo jatkavansa ainoastaan rahtilentoja sekä lentoja Dubaista Britanniaan, Sveitsiin, Honkongiin, Thaimaahan, Malesiaan, Filippiineille, Japaniin, Singaporeen, Etelä-Koreaan, Australiaan, Etelä-Afrikkaan, Yhdysvaltoihin ja Kanadaan.

Emirates kertoo, että se on tähän asti pyrkinyt ylläpitämään matkustajalentoja, jotta matkustajat voisivat palata kotiin.

”Maailman on kirjaimellisesti mennyt karanteeniin koronaviruksen vuoksi. Tämä on ennennäkemätön kriisitilanne sekä maantieteellisesti, että terveydellisestä, sosiaalisesta ja taloudellisesta näkökulmasta, sanoo Emirates-ryhmän pääjohtaja sheikki Ahmed bin Saeed Al Maktoum.

Koronaviruksen takia Emirates kertoo lentomatkustuksen käytännössä romahtaneen kuuden viimeisen viikon aikana.

”Globaalina verkostoyhtiönä olemme tilanteessa, jossa emme pysty jatkamaan kannattavasti matkustajaliikennettä, ennen kuin maat avaavat uudelleen rajansa ja matkustajien luottamus palaa”, jatkaa Ahmed bin Saeed Al Maktoum.

Yhtiö ilmoitti jo aiemmin keskeyttävänsä lennot Ranskaan, Saksaan, Nigeriaan 23. maaliskuuta.

Yhtiö vakuuttaa maksuvalmiutensa olevan hyvä.

”Emirates-konsernilla on vahva tase, hyvä maksuvalmius sekä runsaasti käteisvaroja, joten tulemme selviytymään kriisistä oikea-aikaisilla toimilla, ja varaudumme palaamaan normaalitilanteeseen, heti kun se on mahdollista”, sanoo sheikki Ahmed.