Uusimmat

Dominikaanisen tasavallan merengue pääsi UNESCOn aineettoman kulttuuriperinnön listalle

UNESCO on nimennyt Dominikaanisen tasavallan perinteisen merenguen aineettoman kulttuuriperinnön listalleen. Merengue, musiikki ja tanssi, on tärkeä osa ihmisten identiteettiä ja sillä on merkittävä kulttuuriarvo Dominikaanisessa tasavallassa.

Tunnustus auttaa suojelemaan ja säilyttämään merenguen ympäri maailmaa tuleville sukupolville.

– Tällaisen kansainvälisen tunnustuksen saaminen on merkittävä saavutus Dominikaanisen tasavallan kulttuurille, koska merengue on ollut osa identiteettiämme yli vuosisadan ajan, sanoo markkinointineuvonantaja Magaly Toribio Dominikaanisen tasavallan matkailuministeriöstä.

Merengue on kulttuurinen ilmaisutapa ja osa jokapäiväistä elämää Dominikaanisessa tasavallassa. Siitä on tullut suosittu myös muissa Karibian alueen ja Latinalaisen Amerikan maissa sekä muualla maailmassa.

– Merenguen rytmi identifioi meidät maana. Se on osa juuriamme. UNESCOn tunnustus vahvistaa, että ylitämme rajoja, rikomme kielimuureja ja vaikutamme kaikissa maailman kolkissa merenguen rytmien kautta.

Merengue on saanut vaikutteita espanjalaisesta, afrikkalaisesta ja alkuperäiskulttuureista.

Musiikki syntyi cuatro-kielisoittimille, kitaralle, guiro-lyömäsoittimelle ja tamburiinille. Vuonna 1870 cuatro korvattiin harmonikalla ja vuosia myöhemmin merengueen lisättiin saksofoni, basso ja piano.

– Merengue on synonyymi ilolle, jatkaa Magaly Toribio.

Merengue on Dominikaanisessa tasavallassa tärkeä osa sosiaalista kanssakäymistä, juhlia ja tapahtumia. Merengue tunnetaan tänä päivänä kaikkialla maailmassa. Merengueta ovat tehneet tunnetuksi monet muusikot, kuten Joseíto Mateo, Juan Luis Guerra, Johnny Ventura, Milly Quezada, Wilfrido Vargas, Fernando Villalona, Los Hermanos Rosario (Rosarion veljekset) ja Eddy Herrera.

Merengue-kulttuuri elää voimakkaana erilaisissa tapahtumissa, festivaaleilla ja konserteissa, joissa useat sukupolvet tanssivat ainutlaatuisten rytmien tahdissa. Merenguelle on omistettu myös kaksi suosittua tapahtumaa, merenguefestivaali, Festival del Merengue Santo Domingossa ja Karibian rytmit festivaali, Ritmos Caribeños Puerto Platassa.

Tapahtumat ovat erittäin suosittuja ja ne tarjoavat myös matkailijoille erinomaisen mahdollisuuden tutustua elämänmenoon Dominikaanisessa tasavallassa sekä kokea ilo, joka ihmisistä pursuaa.

UNESCOn tunnustuksen odotetaan myös tuovan Dominikaanisen tasavaltaan lisää kulttuurimatkailijoita.