Uusimmat

Dominikaaninen gastronomia – ainutlaatuinen makuyhdistelmä

Dominikaanisen tasavallan keittiön historiasta juontavat ainutlaatuiset maut saavat tunnustusta ympäri Karibiaa. Dominikaaninen tasavalta on nyt nimetty Karibian kulinarismin keskukseksi.

Ibero-American Academy ja Royal Spanish Academy of Gastronomy ovat nimenneet Dominikaanisen tasavallan Karibian alueen kulinaariseksi keskukseksi.

Dominikaaninen gastronomia on alkuperältään espanjalaista ja Taino-kulttuurista syntynyttä ja siinä on afrikkalaisia vaikutteita.

Näiden kolmen alkuperän sekoituksesta on syntynyt dominikaaninen keittiö. Joissakin ruokalajeissa on myös aasialaisia ja Isoilta Antilleilta tulleilta maahanmuuttajilta saatuja vaikutteita.

Ibero-American Academy of Gastronomyn hallitus korosti julkistamisen yhteydessä sellaisten aloitteiden ja tapahtumien yhdistämisen tärkeyttä, jotka auttavat suojelemaan Dominikaanisen tasavallan gastronomian erikoislaatuisuutta ja rikkautta.

Taino-kulttuurin ansiosta mukulakasvien ja tiettyjen vihannesten käyttö, kuten mapuche, pavut, bataatti, maniokki eli kassava, yuca, lerén, heart-of-palm, annatto ja pähkinät ovat raaka-aineita, joita käytetään kaikissa mahdollisissa muodoissa ja esillepanotavoissa.

Ruuanlaittotapa perittiin espanjalaisesta kulttuurista, jossa ruokaa valmistetaan keittämällä. Espanjalaisten vaikutuksesta dominikaaniseen ruokavalioon tulivat myös naudan- ja sianliha.

Afrikkalaisen kulttuurin vaikutusta ovat ruuan parilointi, höyryttäminen ja paistaminen. Lisäksi dominikaanisessa keittiössä laajasti käytössä olevat jamssi ja kyyhkynherne ovat afrikkalaista perintöä.