Uusimmat

Berliinin Tegelin lentoasema suljetaan kesäkuussa – uusi Brandenburgin kenttä avautuu lokakuussa

Berliinin uusi Brandenburgin terminaali

Berliinin lentoasemia ylläpitävä Flughafen Berlin Brandenburg GmbH aikoo sulkea Tegelin lentoaseman kesäkuusta alkaen tilapäisesti kahden kuukauden ajaksi.

Kaikki Tegelille suuntautuvat lennot ohjattaisiin Schönefeldin kentälle, jonka toiminta jatkuu normaalisti.

Syynä Tegelin sulkemisaikeisiin on romahtanut lentomatkustus. Tegelin kentän kautta kulkee päivittäin vain pieni murto-osa siitä matkustajamäärästä, joka kentällä nähtiin ennen koronaviruspandemiaa. Lentoasemayhtiölle kentän ylläpidosta aiheutuu miljoonan euron tappio päivässä.

Schönefeldin kenttä sijaitsee Berliinin etelärajalla ja se on toiminut Saksan jaon aikana DDR:n pääkenttänä. Nykyisin sitä käyttävät pääasiassa halpalentoyhtiöt.

Saksalaismediassa on arvioitu, ettei Tegelin kenttää tulla enää avaamaan, sillä uuden Berliinin Brandenburgin kentän on määrä avautua lokakuun lopussa, ja kaikki Tegelin lennot siirtyvät Brandenburgiin tuolloin.

Rakennusviranomaiset hyväksyivät Brandenburgin uuden terminaalin käyttöönoton

Brandenburgin kentän valmistuminen on myöhästynyt yhdeksällä vuodella ja se on tullut maksamaan neljä milardia euroa budjetoitua enemmän.

Tällä kertaa uusi terminaali todella näyttää avautuvan, sillä rakennusviranomaiset ovat hyväksyneet rakennuksen otettavaksi käyttöön matkustajaterminaalina.

Tämä tarkoittaa, että kentällä voidaan nyt aloittaa testit, joilla varmistetaan uusien palveluiden ja tilojen toimivuus ennen lentojen siirtymistä uuteen terminaaliin.

Käytännössä nykyinen Schönefeldin terminaali ja syksyllä avattava uusi Brandenburgin terminaali ovat vain muutaman kilometrin päässä toisistaan ja käyttävät samaa kiitotietä. Uuteen terminaaliin johtaa jo junarata, joten matkustajien kannalta kentän vaihdos sujunee ongelmitta.