Uusimmat

Aurinkomatkat kesä 2020: Uutuuskohteet Makarska, Thassos, Calabria, Varna, Kaprun, Napoli

viagra cream uk

Aurinkomatkojen kesän 2020 uutuskohteet sijaitsevat pääasiassa Välimeren ympäristössä.

Aktiivilomailija voi suunnata patikoimaan Itävallan Kapruniin tai joogalomalle Kreetalle tai Calabriaan.

Bulgarian Varnassa yhdistyvät kaupunki- ja rantalomailu ja Kreikassa pääsee ensi kesänä tutustumaan vehreään Thassoksen saareen.

Aurinkomatkat lisää valikoimaansa myös uutena kaupunkilomakohteena Italian Napolin.

– Ensi kesänä tuomme uutuuksia jo monille tutuista lomakohteista, kuten Italian Calabrian ja Kreikan Thassoksen. Lomaan sisältyy yhä useammin myös aktiviteetteja ja liikuntaa, joita tulee enemmän mahdollisuuksia, kertoo Aurinkomatkojen tuotteista vastaava johtaja Pekka Antila.

Calabria – häkellyttävän turkoosia vettä ja aitoa italialaistunnelmaa

Etelä-Italian saappaankärjessä, Tyrrhenanmeren ja Ionianmeren välisellä niemellä sijaitseva Calabria on kohde jo Italiaa paljon kolunneellekin matkailijalle.

Calabriassa pääsee tutustumaan aitoon Italiaan rustiikkisine kylineen, häikäisevän kirkkaine merineen ja sydämellisine ihmisineen. Costa degli Dein, eli Jumalten rannikon, kauneimpien rantojen ja turkoosinkirkkaiden vesien äärellä ovat myös Aurinkomatkojen kohteet Tropea ja Capo Vaticano.

Capo Vaticano tarjoaa rentoa rantalomaa Calabrian maaseudulla, ja monien perheomisteisten hotellien ravintoloissa pääsee herkuttelemaan isoäitien resepteillä tehtyjä ruokia.

Makarska – vuoristomaisemia ja rentoa rantaelämää

Kroatian Makarskan kaupunki sijaitsee vuorten ja turkoosin meren välissä. Pitkä rantapromenadi reunustaa rantaa ja sen varrella pääsee herkuttelemaan paikallisissa ravintoloissa tuoreita merenantimia ja Dalmatian keittiön erikoisuuksia.

Makarskan lähiympäristössä on mukavia patikointireittejä ja auringonlaskua voi kiivetä ihailemaan vaikkapa Kroatian toiseksi korkeimpaan Biokovo-vuoristoon. Makarskasta pääsee helposti laivoilla myös lähisaarille, kuten Bracille ja Hvarille.

Varna – historian havinaa ja nuorekasta kaupunkitunnelmaa

Bulgarian kolmanneksi suurin kaupunki Varna tarjoaa matkailijalle yhdistelmän kaupunki- ja rantalomaa.

Eläväisestä Varnasta löytyy museoita ja historiaa kulttuurinnälkäisille. Kaupunki tarjoaa myös hyvät ostosmahdollisuudet, ja paikallisten käsityöputiikkien lisäksi kaupungista löytyy paljon kansainvälisiä merkkiliikkeitä. Varnan pitkällä hiekkarannalla riittää tilaa ja vesiurheilumahdollisuuksia rantalomaa kaipaavalle.

Thassos – vehreitä oliivilehtoja ja vaaleahiekkaisia rantoja

Kreikan pohjoisin saari Thasssos on vehreä paratiisi noin puolen tunnin lauttamatkan päässä mantereelta. Saari tunnetaan oliivilehdoistaan, pinjametsistään ja kasvillisuuden peittämistä vuorten rinteistä sekä lukuisista viehättävistä pikkupoukamista ja rannoista. Thassokselta löytyy laaja valikoima paikallisia perheomisteisia hotelleja.

Thassoksen saaren lomakylissä pinjapuiden reunustamat vaaleahiekkaiset rannat sopivat hyvin esimerkiksi lapsiperheiden lomailuun. Thassoksen kaupungissa pääsee kokemaan rentoa kreikkalaista paikalliselämää palvelujen ja nähtävyyksien äärellä.

Kaprun – aktiivilomailijan kohteessa patikointiretkiä huikeissa alppimaisemissa

Itävallan Kaprun tarjoaa henkeäsalpaavia alppimaisemia ja monipuolisia harrastusmahdollisuuksia kaikenikäisille ja -kuntoisille.

Haastetta kaipaavat liikkujat voivat suunnata ylös Kitzsteinhornin alueelle, alppiniityille tai Zell am Seehen ja Schmittenhöhen rinteille, helpommat patikka- ja pyöräreitit kulkevat tasaisempia laaksoja myötäillen. Lapsiperheet voivat suunnata esimerkiksi jännittävälle kävelyretkelle jääkauden aikaiseen rotkoon tai kelkkailemaan.

Kreetan joogamatka – rentouttavia joogahetkiä merenrannalla

Kreetan joogamatka järjestetään toukokuussa Hanian kuvankauniilla rannikolla. Viikon mittaisella Kreetan joogamatkalla voit osallistua suomalaisen joogastudio Studio Yinin opettajien järjestämiin päivittäisiin joogaharjoituksiin hotellialueella. Joogamatka sopii niin kokeneille joogeille kuin vasta-alkajillekin, ja matkaan voi lähteä yksin tai yhdessä.

Napolin kaupunkiloma – rosoista kaupunkitunnelmaa Italian pizzapääkaupungissa

Ensi kesänä Aurinkomatkojen kautta pääsee Napoliin omatoimiselle kaupunkilomalle.

Italialaisen ruoan ystävälle Napoli tarjoilee parastaan. Jopa Italian pizzapääkaupungiksi tituleerattu Napoli on kuuluisan Margherita-pizzan synnyinpaikka, eikä lomailijan pidä toki unohtaa gelaterioita. Lähiseudulle voi lähteä tutustumaan niin historialliseen Pompeijin kaupunkiin kuin vaikka Caprin tai Ischian saarille.