Uusimmat

Apollomatkojen viisi kuuminta matkatrendiä vuodelle 2022

Yli kahden vuoden pandemian jäljiltä myös matkustustottumuksemme ovat muuttuneet. Moni asia aina lomakohteen ja hotellin valinnasta itse matkantekoon on muuttunut.

Suomalaiset arvostavat nyt eritoten varaamisen turvallisuutta, tuttuja matkakohteita sekä mahdollisuutta irrottautua arjesta.

Maailmanlaajuisen pandemian ja rajoitusten leimaaman ajan jälkeen matkojen kysyntä on selvästi lisääntynyt.

Samalla varauksissa ja matkojen haussa näkyvät alkaneet vuoden matkailutrendit. Selvä muutos aiempaan on, että vuonna 2022 moni valitsee valmismatkan sen tuoman lisäturvan takia.

Tässä viisi tämän hetken kuuminta trendiä.

1. Matkakuume kohoaa – niin myös budjetti

Viimeisten kahden kesän aikana moni on lomaillut kotimaisemissa. Nyt kun asiantuntijat viimein näkevät mahdollisuuden pandemian loppumiseen, optimismi kauan odotettuja lomamatkoja kohtaan kasvaa.

– Seuraavalla lomalla ollaan selvästi myös valmiita hemmottelemaan itseä hieman enemmän, kertoo Apollomatkojen PR vastaava Satu Kontulainen.

2. Turvallisuus ja palvelu

Pandemia ei kuitenkaan ole vielä ohi ja epävarmuutta on paljon. Näin ollen turvallisuus on matkan valinnassa erittäin suuressa osassa. Tämä onkin varmasti yksi syy siihen, että uusien asiakkaiden määrä on kasvanut.

– Pandemian vuoksi asiakkaat kaipaavat entistä enemmän henkilökohtaista palvelua. Suurimmalla osalla asiakaspalveluumme yhteydessä olevista on matkaan liittyen useita kysymyksiä – maahantulorajoituksista, matkustuslomakkeista, rokotevaatimuksista ja monista muista asioista, joita pandemia on tuonut mukanaan. Turvallisuuden tunnetta lisää myös se, että Apollon oppaat ovat paikan päällä lomakohteessa ja auttavat aina tarvittaessa, Kontulainen sanoo.

3. Vastuullisesti matkaan

Pandemian myötä yhteisöllisyys ja kestävä kehitys ovat myös nousseet entistä tärkeämmiksi kriteereiksi matkan suunnittelussa. Tämä näkyy muun muassa siinä, että hotelliksi valitaan pienempiä, usein perheomisteisia hotelleja suurten kansainvälisten ketjujen sijaan.

– Kreikan kaltaisille maille, joissa matkailu muodostaa yli 20 prosenttia maan taloudesta, on selvää, että kuluneet kaksi vuotta ovat olleet uskomattoman vaikeita. Odotamme innolla, että pääsemme jatkamaan yhteistyötä paikallisten kumppaniemme kanssa täysipainoisesti, Kontulainen sanoo.

4. Aktiviteetit ja elämykset

Kiinnostus liikunnallisia ja aktiivisia lomia kohtaan on ollut nousussa jo jonkin aikaa, mutta pandemian jälkeen niiden kysyntä on kasvanut entisestään.

Suosituimpia liikunta-aktiviteetteja ovat padel, crossfit ja jooga,

– Yhä useampi pakkaa juoksukengät tai muita urheiluvarusteita mukaan lomalle, Kontulainen sanoo.

5. Räätälöidyt hotellikokemukset

Itsensä hemmottelu ”pienellä extralla” näkyy myös matkailussa ja erityisesti hotellin valinnassa. Tämä ei välttämättä tarkoita korkeampaa hintaa tai parempaa tähtiluokitusta. Hotellin täytyy sopia tunnelmaltaan ja palveluiltaan itselle ja tuntua omalta.