Uusimmat

Apollomatkat: Viisi matkatrendiä vuodelle 2023

Uusia kokemuksia, hyvää oloa ja paikallisia ruokaelämyksiä.
Vuodesta 2023 näyttäisi tulevan vuosi, jolloin suomalaiset palaavat lomamatkojen pariin

Kesän 2023 matkojen myynti on hyvässä vauhdissa, ja sen perusteella voi jo päätellä millaisia alkaneen vuoden matkailutrendit tulevat olemaan.

Esimerkiksi treenilomien kysyntä kasvaa, samoin matkailijoiden halu kokea yhä enemmän paikallisia elämyksiä.

Apollomatkojen teettämässä kyselyssä lähes 50 prosenttia vastaajista kertoi tärkeimmäksi säästökohteekseen lomamatkan.

Matkanjärjestäjän myynnin ja äskettäin tehdyn tutkimuksen perusteella Apollomatkat ennustaa vuoden matkailutrendeiksi seuravia:  

Uusia kokemuksia

Moni kertoo kaivanneen seikkailua ja koronavuosien aikana on vahvistunut halu päästä tutustumaan maailmaan.

Matkakohteen valintaan vaikuttavat tarjolla olevat elämykset ja kokemukset; zipline seikkailu ja saaristoristeily Kroatiassa, surffausta Portugalissa tai saarihyppelyä ja vaelluksia Kreikassa. Moni etsii nyt jotakin uutta tuttujen vaihtoehtojen rinnalle.

Paikallisia makuja

Apollomatkojen tekemästä kyselystä käy myös ilmi, että lomalla arvostamme eniten paikallista kulttuuria ja ruokaelämyksiä.

Lisäksi suurin osa vastaajista tuntee olevansa valmiimpia kokeilemaan uusia makuja ennemmin lomalla kuin kotikeittiössä.

Kurkistus pinnan alle

Lomakohteisiin halutaan nyt tutustua entistä paremmin jo ennen matkaa, ja tutuistakin kohteista etsitään uutta koettavaa.

Hotellivalinnoissa pienet perheomisteiset hotellit ohittavat usein suuret lomakeskukset ja Apollomatkojen hotellitarjonnasta Mondo Local -hotellien kysyntä onkin kasvanut entisestään.

Inspiraatiota ja vinkkejä seuraaviin lomiin saadaan nyt eniten sosiaalisesta mediasta sekä perheeltä ja ystäviltä.

Yhteistä aikaa ja hyvinvointia

Vuoden 2023 lomamatkaan halutaan yhdistää laatuaika perheen kanssa sekä itsestä huolehtiminen, harrastuksia unohtamatta.

Monelle tämä tarkoittaa liikuntaa ja hyvinvointiin panostamista. Ensi kesän matkavarauksissa korostuvatkin Apollo Sports hotellit, joissa kaivatut lomaelementit yhdistyvät. Moni suunnittelee myös lähtevänsä lomalle ensi kertaa yksin, ja tällöin valinta osuu usein juuri treenihotelliin.

Räätälöity omiin tarpeisiin

Liikunnan harrastajat eivät ole ainoita, jotka valitsevat hotellin harrastusten tai elämäntilanteen perusteella. Jopa 7 kymmenestä Apollon kautta kesäloman varanneista on valinnut jonkin Apollo Mondo konseptihotelleista.

Loma on vuoden kohokohta kohokohta, joka tarjoaa meille kaivatun tauon tavallisesta. Siksi moni haluaa valita elämäntilantanteeseen ja omiin mieltymyksiin sopivaksi suunnitellun hotellin.