Uusimmat

Apollomatkat kesä 2020 – Albania, rentoja rantapäiviä ja huikea historia

Apollomatkat avaa kesällä 2020 uusia kohteita aiemmin suljettuna olleeseen Albaniaan, joka on rantalomailijalle suoranainen helmi.

Albania myös edullinen matkakohde, sillä maa on monelle vielä tuntematon, eikä massaturismi ole vielä alkanut kuten monissa Välimeren suosituissa lomakohteissa.

Silti Adrianmeren rannalla sijaitseva pieni valtio on kaunis ja kiehtova pala Eurooppaa. Matkailija voi viettää rentoja rantapäiviä, tutustua kiehtovaan historiaan ja nauttia paikallisesta vieraanvaraisuudesta.

Apollomatkojen kohteina Albaniassa ovat rantalomakohteet Saranda ja Durrës ja pienemmät kaupungit Himara ja Dhermi.

Satamakupunki Durrës

Albanian rannikon keskivaiheilla sijaitsevaa Durrësin satamakaupunkia reunustaa leveä hiekkaranta. Kaupunki on erityisesti kesäaikaan suosittu matkakohde, joka tarjoaa sekä aurinkoa ja rantaelämää kuin vilkasta yöelämääkin. Rantapromenadin varrella on viehättäviä hotelleja ja baareja.

Durrës tunnetaan Balkanin alueen suurimmasta amfiteatterista, joka rakennettiin 100-luvulla ja jossa oli paikkoja jopa 20 000 katsojalle. Kaupungin taloissa ja patsaissa on nähtävissä myös toisenlainen, kommunismin ajan historia.

Viisi syytä valita Albania kesällä 2020

  • Vielä ehdit ennen muita – näe maa ennen suurta suosiota
  • Albania on Euroopan edullisin maa
  • Kristallinkirkkaat vedet houkuttelevat pulahtamaan
  • Kilometreittäin rantaviivaa, löydät paikkasi ottaa aurinkoa
  • Tutustut helposti paikalliseen elämänmenoon

Lomalennot Finnairilla

Albania on Apollomatkojen tarjonnassa kesäkaudella 2020 toukokuun puolivälistä syyskuun loppuun. Valmismatkojen lomalennot tapahtuvat Finnairilla.

Maanantaisin lennot suuntautuvat Korfulle, josta siirrytään laivalla Sarandaan. Matka kestää 45 – 90 minuuttia laivasta riippuen. Sarandan satamasta on bussikuljetus hotelleille.

Lauantaisin kone lentää suoraan Tiranaan, josta bussikuljetus Durresin Rivieralle kestää reilun tunnin.

Lentokenttäkuljetukset Dhermiin ja Himaraan kestävät bussilla ja veneellä 2,5 – 3 tuntia.