Uusimmat

Älä käytä näitä lentoyhtiöitä – EU:n komissio päivitti listan vältettävistä yhtiöistä

Euroopan komission ylläpitämässä ns. mustassa listassa on nyt yhteensä 96 lentoyhtiötä, joille on asetettu lentokielto EU:n ilmatilassa.

Listalla olevat lentoyhtiöt eivät täytä kansainvälisiä turvallisuusvaatimuksia. Listalla mainitut lentoyhtiöt on asetettu lentokieltoon tai niiden toimintaa on rajoitettu EU:ssa.

Uusimmassa päivityksessä luetteloon on lisätty kaikki Armeniassa lentotoimintaluvan saaneet lentoyhtiöt. Päätös tehtiin maan lentoturvallisuustilanteen tarkemman arvioinnin jälkeen.

Puutteellisen turvallisuusvalvonnan vuoksi lentokiellossa on 90 lentoyhtiötä 16 eri maassa.

Kaikkiaan kuusi lentoyhtiötä on asetettu lentokieltoon itse yhtiötä koskevien vakavien turvallisuuspuutteiden perusteella: Avior Airlines (Venezuela), Blue Wing Airlines (Suriname), Iran Aseman Airlines (Iran), Iraqi Airways (Irak), Med-View Airlines (Nigeria) and Air Zimbabwe (Zimbabwe).

Lisäksi komissio on tarkistanut ja muuttanut Kongon tasavallassa, Kongon demokraattisessa tasavallassa, Kirgisiassa, Libyassa, Nepalissa ja Sierra Leonessa lentotoimintaluvan saaneiden lentotoiminnan harjoittajien luetteloa lisäämällä siihen uusia lentotoiminnan harjoittajia näistä maista sekä poistamalla toimintansa lopettaneita yhtiöitä.

Kolmeen lentoyhtiöön sovelletaan toimintarajoituksia, ja ne saavat lentää EU:hun ainoastaan tietyillä konetyypeillä: Air Service Comores (Komorit), Iran Air (Iran) ja Air Koryo (Pohjois-Korea).

EU:n lentoturvallisuusluettelon tavoitteena on varmistaa korkein mahdollinen turvallisuustaso kaikille lentomatkustajille koko EU:n alueella.

Katso EU:ssa toimintakieltoon asetettujen lentoyhtiöiden luettelo (EU:n komission sivusto)