Uusimmat

Air New Zealand tuo vuoteet kaukolentojen turistiluokkaan

Tähän asti vaakatasoon kääntyvät istuimet ovat olleet tarjolla vain kaukolentojen business- ja ykkösluokassa. Air New Zealand aikoo tuoda palvelun myös turistiluokkaan.

Air New Zealand on kolmen vuoden ajan kehittänyt tuotetta, joka mahdollistaa pitkillä kaukolennoilla nukkumisen vuoteessa myös turistiluokassa.

Yhtiö on hiljattain jättänyt patenttihakemuksen kuuden vuoteen sisältävästä nukkumapodista. Vuoteet ovat kaksi metriä pitkiä ja 58 senttimetriä leveitä ja ne on sijoitettu kolmeen kerrokseen. Yksityisyyttä tuo mahdollisuus vetää verho näköyhteyden esteeksi.

Air New Zealand ei ole tehnyt vielä lopullista päätöstä nukkumapodien käyttöönotosta, mutta todennäköisimmin vuoteita testataan yhtiön uudella reitillä Aucklandista New Yorkiin, jossa lentoaika on 17 tuntia 40 minuuttia.

”Economy Skynest on kolmen vuoden intensiivisen työn tulos, ja olemme varmoja, että tämä innovaatio tulee tuomaan merkittävän parannuksen kaukolennoille. Uskomme, että myös muut lentoyhtiöt tulevat tutkimaan tuotteen lisensointia koneisiinsa”, sanoo asiakaspalvelukokemuksesta vastaava johtaja Nikki Goodman Air New Zealandilta.

Air New Zealandin suunnittelemaan nukkumapodiin mahtuu kuusi henkilöä.

Air New Zealandin mukaan asiakas- ja matkustamomiehistön palaute Economy Skynestistä on ollut rohkaiseva tuotteen viimeisessä kehitysvaiheessa.

”Tulevaisuudessa kaukolentojen turistiluokan asiakas voi varata Economy Skynestin lisäpalveluna, nukkua kunnolla pitkällä lennolla ja saapuu määränpäähän virkeänä”, jatkaa Goodman.

Toistaiseksi nukkumapodeja ei ole vielä asennettu yhteenkään Air New Zealandin koneeseen, mutta ne tulevat sijoittumaan nykyisin matkustamoja jakavien keittiöiden paikalle.

Suorat lennot Aucklandista New Yorkiin alkavat syksyllä

Air New Zealand aloittaa suorat lennot Aucklandin ja New Yorkin Newarkin kentän välillä 29. lokakuuta 2020.

Lentoja on kolmesti viikossa, ja lennot tapahtuvat Boeing 787-9 Dreamliner -kalustolla. Lentoaika on Aucklandista Newarkiin lennettäessä 15 tuntia 40 minuuttia ja paluumatka kestää 17 minuuttia 40 minuuttia.

Yhtiö käyttää Newarkin kenttää, josta samaan Star Alliance -lentoyhtiöallianssiin kuuluva United lentää 90 kohteeseen eri puolilla Yhdysvaltoja.