Uusimmat

Air Baltic avaa uuden reitin Abu Dhabiin – Helsingistä nopea yhteys

Part of Abu Dhabi, UAE with surrounding area viewed from the helicopter. Many details are visible in the image.

Latvialainen Air Baltic avaa uudelleen reitin Abu Dhabiin. Samalla avautuu uusi yhteys Helsinki-Vantaalta, Tampereelta ja Turusta Riian kautta Abu Dhabiin.

Air Baltic lentää Abu Dhabiin neljästi viikossa 145-paikkaisella Bombardier CS300-koneella. Lentoaika on Riiasta kuusi tuntia 15 minuuttia ja Helsingistä hieman yli kahdeksan tuntia. Lennot alkavat talviliikennekauden alkaessa 29. lokakuuta.

Menolennot ovat yölentoja, jolloin kone lähtee Riiasta puoliltaöin ja saapuu Abu Dhabiin varhain aamulla. Paluulento lähtee kello 9.45 ja kone on takaisin Latviassa iltapäivällä.

Lennoille tulee olemaan yhteys myös Air Balticin Suomen kohteista, mutta varsinkin Tampereelta ja Turusta lähdettäessä Riiassa odotusaika on pitkä. Sen sijaan Helsingin jatkolennoille on hyvä yhteys.

Lento Lähtö Tulo Lähtökenttä Tulokenttä Lentopäivät
BT308 21.05 22.10 Helsinki Riika ma, ke, pe, su
BT797 23.55 07.45 Riika Abu Dhabi ma, ke, pe, su
BT798 09.45 14.00 Abu Dhabi Riika ma, ti, to, la
BT303 14.40 15.45 Riika Helsinki la
BT303 14.55 16.00 Riika Helsinki ma, ti, to

Air Baltic lentää reittiä yhteistyössä Etihad Airwaysin kanssa ja lennoilla on molempien yhtiöiden lennonnumero.

– Uusi CS300 mahdollistaa nyt lennot sellaisiin kohteisiin, joihin emme ole koneen kantaman takia ole aiemmin voineet lentää. Samalla avautuu yhteys Etihadin reittiverkoston kautta Australiaan, Aasiaan, Afrikkaan ja Lähi-Itään, sanoo Air Balticin toimitusjohtaja Martin Gauss.


x

Abu Dhabi on yksi Lähi-Idän merkittävistä lentoliikenteen solmukeskuksista Dubain ja Dohan ohella.

– Air Balticin avulla voimme laajentaa reittiverkostoamme Latviassa ja lähialueilla, sanoo Etihad Airwaysin toimitusjohtaja Peter Baumgartner.

Air Baltic lensi lyhyen aikaa Abu Dhabiin myös vuonna 2014. Tuolloin lennoista vastasi alihankkija. Etihad Airways lentää Helsingistä Abu Dhabiin myös yhteistyössä Air Berlinin kanssa.

Suomalaiset eivät tarvitse viisumia alle 90 vrk kestävillä turistimatkoilla Arabiemiirikuntiin.