Uusimmat

100 syytä matkailla Suomessa -kampanja tarjoaa vinkit lähimatkailuun

Kampanja kannustaa suomalaisia matkustamaan kotimaassa sitten, kun se on turvallista. 

Samalla kampanja kokoaa kotimaan matkakohteet yhteen ja tarjoaa vinkkejä siihen, millaisia helmiä kotimaasta oikein löytyykään – saaristosta Saimaalle ja Lappiin.

Vastuullisuus on matkailun kasvava trendi. Kotimaan- ja lähimatkailun suosio näkyi jo viime vuoden kotimaisen yöpymisvuorokausien määrän kasvuna.

“Suomen matkailu nousee takaisin jaloilleen nimenomaan kotimaanmatkailun avulla. Ihmiset kokevat kotimaan turvallisimpana vaihtoehtona vielä pitkään, ja korona-aika on saanut monet suomalaiset innostumaan läheltä löytyvistä paikoista ja luonnossa liikkumisesta ihan uudella tavalla”, pohtii Suoma ry:n puheenjohtaja Anne-Marget Hellén.

Ilta-aurinko Saimaalla

Uudessakaupungissa saaria ja risteilyjä

Esimerkiksi Uudessakaupungissa uskotaan vahvasti kotimaan matkailjoiden tuloon.

“ Nyt etsitään rauhallisia ja turvallisia kohteita. Meille on nyt pelkästään eduksi pikkukaupunkimaisuus, kaunis luonto ja hienot saaristokohteet”, sanoo Uudenkaupungin matkailusuunnittelija Irmeli Laaksonen.

100 syytä -kampanjassa ovat mukana esimerkiksi risteilykohteet Isonkarin majakkasaari ja Katanpään linnakesaari. Kiinnostava kohde on myös Taidetalo Pilvilinna, joka tänä kesänä toimii pitkälti ulkoilmakohteena sekä uudistetun Kaupunginlahden rannan.