Uusimmat

Wizz Air alkaa lentää Turusta Lontooseen

Lentoyhtiö Wizz Air avaa taas uuden reitin Turusta ja aloittaa heinäkuussa 2019 suorat lennot Lontooseen.

Lontoon reitti on ensimmäinen Turusta Lontooseen tehtävä ja se lennetään tiistaisin, torstaisin ja lauantaisin Lutonin lentoasemalle.

Lento operoidaan Airbusin 320-200 -kalustolla.

Wizz Air on lisännyt tuntuvasti lentoja Turkuun. Aiemmin tänä syksynä yhtiö aloitti Turusta lennot Kaunasiin ja vapunpäivänä 2019 aukeaa yhteys Krakovaan.

– Meillä on ollut hyviä reittiavauksia Wizz Airin kanssa ja olemme iloisia päästessämme syventämään yhteistyötämme, sanoo Finavian verkostoliiketoiminnan johtaja Jani Jolkkonen.

Lontoon reitti palvelee liikematkustajien lisäksi vapaa-ajan matkustajia.

– Uskomme, että turkulaiset asiakkaamme ovat odottaneet tätä reittiä yhteen maailman suosituimmista kaupungeista. Lontoo on globaali liike-elämän, turismin ja innovaatioiden keskus, jonne halpalentomme tarjoavat edullisen ja sujuvan yhteyden, sanoo Wizz Airin viestintäjohtaja Tamara Vallois.

Tärkeä reitti Turulle ja matkailulle

Reitti on hyvin merkittävä Turun matkailulle. Lontoon ja muidenkin uusien avausten uskotaan lisäävän matkailua Turkuun ja Turusta.

– Turku on lounaisen Suomen kasvun veturi ja suora reitti Lontoon ja Turun välillä palvelee koko alueen elinkeinoelämän tarpeita. Se kiinnostaa ja hyödyntää varmasti sekä jo täällä olevia yrityksiä että uutta kasvua Turusta ja alueelta hakevia, sanoo Turun kaupunginjohtaja Minna Arve.

– Uskomme, että Suomen saaristo houkuttelee matkailijoita koko suur-Lontoon alueelta, ja lisäämme luonnollisesti markkinointia niin Lontoossa kuin myös muissa kohdekaupungeissa. Toki Lontoo on kiinnostava lomakohde myös suomalaisille, sanoo Turun matkailujohtaja Anne-Marget Hellén.