Uusimmat

Vinkit onnistuneeseen Istanbulin reissuun

Istanbul on suosittu matkakohde ympäri vuoden ja kaupunkiin tutustumiseen voi varata useita päiviä. Mutta myös yhdessä päivässä näkee paljon.

Jos matkalle on varattu vain yksi päivä Istanbulissa, kannattaa pistäytyä Sultanahmetin aukiolla. Sitä ympäröivät tunnetut maamerkit kuten Hagia Sofia ja Sininen Moskeija.

Nähtävyyksien katselun ohessa on hyvä ottaa pieni tauko yhdessä alueen kahviloista. Kuumien juomien ystävän kannatata maistaa turkkilaista kahvia, jota pidetään eurooppalaisen kahvin esikuvana.

Kahvia ei tule sekoittaa, vaan juoda kunnes kahvinpurut lähes tuntuvat huulella. Turkkilainen kahvi tarjoillaan veden ja pienen makeisen, kuten lokumin kanssa.

Pikkunälän yllättäessä voi kokeilla gözleme-piirasta Sultanahmetin aukiolla tai maistaa Islak hamburgeria, joka on höyryttämällä kypsennetty hampurilaiserikoisuus. Tätä herkkua on tarjolla erityisesti Taksim-aukiolla Beyoğlun kaupunginosassa, jossa sijaitsee lukuisia sporttibaareja ja -kahviloita urheilun ystäville.

Risteily sopii erityisesti matkaajalle, joka haluaa sekä rentoutua että nähdä kaupunkia mahdollisimman paljon. Risteilyitä lähtee muun muassa Ortaköyn kaupunginosasta. Laivan kannelta avautuu kaupungin ikoninen siluetti.

Toinen rentoiluun sopiva kohde on niin ikään turkkilainen hamam. Kaupungin historiallisin hamam löytyy läheltä Eminönün aluetta.

Istanbul tarjoaa lisäksi lukuisia ostosmahdollisuuksia, joihin lukeutuvat muun muassa kaupungin 30 ostoskeskusta sekä Suuri Basaari.

Tarkista passin voimassaolo

booking.comin varaussivustolta. Edullista, mutta hyvätasoista hotellia hyvien etsivälle suosittelemme Nordstern Hotel Galataa, josta on hyvä yhteys raitiovaunulla vanhaankaupunkiin ja Taksim-aukiolle. Myös historiallisen Tünel-metrolinjan pääteasema on vieressä.