Uusimmat

Viking Linelle uusi alus Turku – Tukholma-reitille

Viking Line on tilannut uuden matkustaja-aluksen, jonka arvioitu toimitusaika on vuonna 2020. T

Viking Linen uuden aluksen pituus tulee olemaan 218 metriä, paino 63 000 tonnia, ja tilaa on 2 800 matkustajalle.

Turusta Ahvenanmaan kautta Tukholmaan liikennöivän aluksen sisustuksen tulee suunnittelemaan ruotsalainen arkkitehtitoimisto Koncept Stockholm. Koncept Stockholm on aiemmin sisustanut mm. Haymarket by Scandic -hotellin Tukholmassa.

Viking Line kulkee ympäristökehityksen etulinjassa Itämerellä. Vuonna 2013 Viking Grace oli maailman ensimmäinen LNG-käyttöinen suuri matkustajalaiva.

Sen jälkeen varustamo on suunnitellut seuraavaa maakaasukäyttöistä alusta tavoitteenaan vähentää edelleen ympäristövaikutuksia haavoittuvalla merialueella. Viking Linen uusi alus valmistuu vuonna 2020, ja sen sisustuksen suunnittelu on annettu ruotsalaisen arkkitehtitoimiston Koncept Stockholmin tehtäväksi.

– Uuden laivan sisustussuunnittelua tavoitteli monta maineikasta arkkitehtitoimistoa. Koncept Stockholm erottui joukosta yhdistämällä viehättävästi skandinaavista keveyttä ja leikkisyyttä, sanoo Viking Linen toimitusjohtaja Jan Hanses.

Viking Linen uusi alus suunnitellaan risteily- ja reittimatkustajille, lapsiperheille sekä kokousasiakkaille. Aluksella kuljetetaan myös rahtiliikennettä.

– Kaikille tarjottava matkustuselämys on on haaste, jonka näemme Koncept Stockholmin pystyvän hoitamaan näppituntumalla ja pätevästi. Olemme huomioineet myös ulkomaiset asiakkaamme, jotka eivät ehkä ole aikaisemmin kokeneet upeita saaristonäkymiä, tarjoamalla vielä enemmän meri- ja saaristomaisemia, jatkaa Viking Linen toimitusjohtaja Jan Hanses.

– Tuomme mukanamme kaiken kokemuksemme Pohjoismaissa toteutetuista kiinnostavista ja menestyneistä hotelli-, ravintola-, baari-, kylpylä- ja myymäläprojekteista risteilyalukselle. Designimme avulla haluamme syventää kokemusta matkasta läpi yhden maailman kauneimmista saaristoista. Laiva tarjoaa meren ja Pohjoismaiden inspiroimia monipuolisia elämyksiä, sanoo Koncept Stockholmissa suunnittelua johtava Niclas Makowsky.

Alus rakennetaan Xiamen Shipbuilding Industry Co., Ltd:n telakalla Kiinassa yhteistyöprojektina, johon osallistuu useita suomalaisia ja eurooppalaisia toimittajia.