Uusimmat

Viking Line tuo korealaisen keittiön Itämerelle

M/S Gabriellan matkustajat pääsevät tutustumaan korealaiseen keittiöön, kun pop up -ravintola Bistrotekin ruokalista uudistuu helmikuusssa 2020.

Monipuolisissa ja voimakkaissa mauissa yhdistyvät hapan, suolainen, makea, karvas ja tulinen. Raaka-aineina puolestaan käytetään paljon kasviksia, ja liha kypsennetään rasvaa välttäen.

– Korealainen keittiö on tällä hetkellä hyvin trendikäs. Se on sekä terveellinen että makumaailmaltaan runsas, sanoo ravintolapäällikkö Janne Lindholm Viking Lineltä.

Paitsi voimakkaista mauistaan myös kauniista väreistään tunnetun keittiön antimia on tarjolla Viking Linen M/S Gabriellan Bistrotek-ravintolassa 4.2.–2.6.2020.

Bistrotekin uusi menu tarjoaakin loistavan mahdollisuuden tutustua tämän värikkään keittiön ominaisimpiin elementteihin. Menu tulee pitämään sisällään seuraavia herkkuja:

Kimchi

Koreassa kimchi on kansallisruoka, ja siellä sitä syödäänkin lähes kaikilla aterioilla. Bistrotekin menussa tätä kaalilisuketta tarjoillaan yhtenä alkuruokavaihtoehtona. Kimchi valmistetaan hapattamalla ja maustetaan sipulilla, valkosipulilla, inkiväärillä sekä chilillä.

Muita menun alkuruokia ovat Korean tartar ja Crispy chicken.

Bö ssam

Korealaiselle keittiölle tunnusomaista on yhteisöllisyys, mikä tahdottiin huomioida myös Bistrotekin tarjonnassa. Yksi pääruokavaihtoehto, Bö ssam, on Koreassa suosittu illanistujaistarjottava sekä katuruokaherkku, joka Bistrotekissa tuodaan pöytiin jaettavana.

Annos koostuu salaatinlehtiin kääritystä possunlihasta, ja se nautitaan mausteisen retikkasalaatin, ssamjang-kastikkeen ja kimchin kera.

Toisena pääruokavaihtoehtona menussa on Bibimbap, jonka voi tilata joko tofun, lohen tai bulgogin kera. Näiden lisäksi tarjolla on suussasulavaa päärynä-kaneli-sorbettia jälkiruokana nautittavaksi.

Soju

Myös juomapuoli räätälöity korealaiseen ruokaan sopivaksi. Korealainen Soju on riisistä tislaamalla valmistettua viinaa, josta on Bistrotekissa kehitelty persikan ja limen makuinen aperitiivi.