Uusimmat

Viking Line avaa liikenteen Helsinki-Tukholma–reitillä

Viking Linen m/s Gabriella

Viking Line aloittaa liikenteen Helsingin ja Tukholman välillä heinäkuussa. Aluksi reitillä on yksi alus, joten lähtöjä on joka toinen päivä.

Viking Linen Helsinki-Tukholma–reitin liikenne on ollut keskeytettynä maaliskuusta 2020 lähtien. Suomen matkustusrajoitukset helpottuvat 21. kesäkuuta 2021 lähtien niin, että vapaa-ajan- ja työmatkustus jälleen sallitaan Schengen ja EU maiden välillä kaikille, jotka täyttävät voimassa olevat edellytykset.

M/S Gabriella tekee ensimmäisen normaalin aikataulunsa mukaisen matkan 6. heinäkuuta Helsingistä.

Viking Line tarjoaa tästä lähtien Helsinki-Maarianhamina-Tukholma -reitin niinä päivinä kesällä, kun alus ei tee erikoisristeilyjä muihin kohteisiin. Jatkossa alus tulee liikennöimään reittiä joka toinen päivä.  

– Otamme kiitollisuudella vastaan nämä viranomaispäätökset. Odotamme innolla, että saamme käyntiin normaalin liikenteen naapurimaiden välillä, matkustuksen oltua keskeytettynä pitkän aikaa, sanoo Viking Linen toimitusjohtaja Jan Hanses.

Varustamot edellyttävät toistaiseksi kaikilta ulkomailta Suomeen saapuvilta laivamatkustajilta THL:än suosituksen mukaisesti vähintään yhden rokotteen koronarokotetodistuksen, todistuksen negatiivisesta koronatestituloksesta tai todistuksen jo sairastetusta koronataudista. Risteilymatkustajilta, jotka eivät käy toisessa maassa, ja alle 16-vuotiailta lapsilta ei edellytetä todistuksia.

Maanantaista 21. kesäkuuta 2021 lähtien kaikki Schengen ja EU-maiden kansalaiset saavat tulla Suomeen, jos he ovat saaneet kaksi rokoteannosta tai sairastaneet todistetusti koronataudin kuuden kuukauden sisällä. Nämä edellytykset täyttävät henkilöt, eivät tarvitse erityistä syytä saapua maahan, eivätkä he joudu koronatestiin.

Myös Tallink Silja aloittaa laivamatkat uudelleen Helsinki-Tukholma–reitillä.