Uusimmat

Viisi vaihtoehtoista lämmintä talvilomakohdetta hiihtokohteiden sijaan

Fortaleza, Dalaman ja Réunion eivät ole suurten turistijoukkojen suosimia, mutta ehdottomasti näkemisen ja kokemisen arvoisia.

Lento- ja hotellihakukone momondo etsi talvilomaa suunnittelevalle matkakohteita, joissa ei törmää aurinkoa ottaviin turistimassoihin, vaan pääsee uusiin tutustumisen arvoisiin kohteisiin.

Lento- ja hotellihakukone momondo.fi:n teettämästä kansainvälisestä matkailututkimuksesta selviää, että suomalaiset kaipaavat lämpimään.

Neljänneksi suosituin lomatyyppi tänä vuonna suomalaisten keskuudessa on rantaloma, ja hiihtolomalle meneminen on huomattavasti vähemmän suosittua. Peräti 32 prosenttia tutkimuksen kyselyyn vastanneista suomalaisista kertoo lähtevänsä tänä vuonna rantalomalle. Vain kymmenen prosenttia vastaajista suunnittelee lähtevänsä hiihtolomalle.

Viisi vaihtoehtoista kohdetta talvilomalle

Hyatt Regency Manilan uima-allas. Kuva: Hyatt

Manila, Filippiinit

Idän helmeksikin kutsuttu Filippiinien pääkaupunki Manila on talvella houkutteleva paikka. Filippiinien sadekausi päättyy marraskuussa, minkä jälkeen lämmin talvisää pysyttelee miellyttävästi reilun 25 asteen tuntumassa.

Erikoisin nähtävyys Manilassa on kiinalainen hautausmaa. Valtavan kokoinen alue on omistettu valtaville hautamuistomerkeille. Jos shoppailu kiinnostaa, Manilasta löytyy ostosmahdollisuuksia lähes joka kadun kulmasta, ja hintatasokin on huokea.

Kaupungin ulkopuolelta vain muutaman tunnin ajomatkan päästä löytyy lisää upeita nähtävyyksiä. Voit esimerkiksi patikoida Pinatubovuoren huipulle tai suunnata Tagaytayn kaupunkiin, jonka vetonauloja ovat kuvankaunis, aktiivinen Taal-tulivuori sekä samanniminen järvi.

Katso Momondosta edulliset lennot Helsingistä Manilaan

Punta Cana, Dominikaaninen tasavalta 

Dominikaanisessa tasavallassa sijaitseva Punta Cana jää usein Karibian muiden matkakohteiden varjoon, mutta se on hyvä vaihtoehto niille, jotka etsivät vähemmän ruuhkaisaa talvilomakohdetta.

Punta Canassa voit viettää aktiivilomaa tai vain makoilla palmun alla. Voit esimerkiksi ihailla merenalaista elämää ja koralleja snorklaamalla ja sukeltamalla.

Alueelta löytyy myös upeita golfkenttiä, ja hiekkarannalla voit käydä ratsastamassa auringonlaskun aikaan. Jos kaipaat enemmän liikuntaa, voit patikoida Montaña Redonda -vuorelle katselemaan upeita maisemia. Niille, jotka haluavat lomailla mahdollisimman mukavasti, Punta Canan alue tarjoaa valtavan valikoiman upeita all inclusive -hotelleja.

Katso Momondosta edulliset lennot Helsingistä Punta Canaan

Réunion, Ranska

Intian valtameressä Madagaskarista itään sijaitseva kaunis Réunionin saari tarjoaa niin kauniita rantoja, trooppisia sademetsiä, huimaavan korkeita tuliperäisiä vuoria kuin värikästä kreolikulttuuria.

Réunion on kooltaan kompakti, sillä saaren ympäri ajaa neljässä ja puolessa tunnissa. Se on myös aktiivilomailijan unelmakohde. Upeat tulivuoret, kraatterit, kanjonit, vesiputoukset ja niiden päällä kasvava ja kiemurtelevat vehreys rakentavat hengästyttävän kauniin maiseman, jota voi ihailla niin vuokra-auton ratista, patikkareiteiltä kuin maastopyörän tai hevosen satulasta käsin.

Saaren rantoja nuoleva Intian valtameri kutsuu harrastamaan erilaisia vesiurheilulajeja, surffauksesta sukellukseen.

Réunion kuuluu Ranskan merentakaisiin alueisiin, joten tällä trooppisella saarella, jossa puhutaan ranskaa, olet EU:n alueella ja valuuttana voit käyttää euroja.

Katso Momondosta edulliset lennot Helsingistä Réuniolle

Fortaleza, Brasilia

Brasilian koillisosassa sijaitseva Fortaleza kuuluu Etelä-Amerikan aliarvostetuimpiin kohteisiin.

Se tunnetaan kahdesta kaupunkirannastaan, Praia de Iracemasta ja Praia de Meirelesista. Niillä voit uida, harrastaa vesiurheilulajeja tai vaikka viettää aikaa rantabaareissa ihmisiä katsellen.

Fortaleza tunnetaan myös musiikki- ja tanssikulttuuristaan. Kaupungista löytyy viikon jokaisena päivänä klubi, jossa on Forró-bileet. Niiden pääosassa ovat alueelle tyypilliset tanssi- ja musiikkityylit.

Brasiliassa ollessa ei sovi unohtaa sen maukasta ruokakulttuuria, jota etenkin rannikon kaupungeissa tähdittävät erilaiset merenantimet.

Katso Momondosta edulliset lennot Helsingistä Fortalezaan

Dalaman, Turkki

Dalamanin alue löytyy Egeanmeren ja Välimeren kohtauspisteestä.

Luontonsa puolesta vaikuttavalta alueelta löytyy upeita rantoja, laguuneja, luonnonlähteitä ja kuumia lähteitä. Voit esimerkiksi retkeillä Ölüdenizin upealla sinisellä laguunilla ja rentoutua Sultaniyen mutakylpylöissä, joiden rikkipitoisen veden nuorentavan vaikutuksen tiesivät jo antiikin roomalaiset.

Mielenkiintoinen, joskin hieman aavemainen vierailukohde on Kayaköyn hylätty kaupunki, jonka 350 rakennusta ovat seisseet rapistumassa vuodesta 1920, jolloin kaupunki autioitui konfliktin seurauksena.

Dalyan-joella voi käydä veneretkellä, ja siellä voi ihailla niin Iztuzu-rannalla pesiviä harvinaisia valekarettikilpikonnia kuin vuorenrinteeseen yli 2000 vuotta sitten kaiverrettuja kalliohautoja. 

Talvilomien aikaan ilmasto ei ole helteinen, mutta alue tarjoaa kosoloti mielenkiintoista tekemistä sekä väljempää lomailua sesongin ulkopuolella. 

Katso Momondosta edulliset lennot Helsingistä Dalamaniin