Uusimmat

Unitedin painajaismainen lento – turvamies poisti matkustajan väkisin – katso video

United Airlinesin lento 3411 Chicagosta Louisvilleen muuttui sunnuntaina painajaismaiseksi, kun täyteen myydyltä lennolta piti saada pois neljä matkustajaa.

Paikkoja tarvittiin neljälle lentohenkilökuntaan kuuluvalle, joiden piti aloittaa työt Louisvillessä.

Aluksi lentoyhtiö tarjosi 400 dollarin korvausta vapaaehtoisesti paikan luovuttavalle. Kun tarjous ei tehonnut, korvaus nousi 800 dollariin. Tämäkään ei tuottanut tulosta, jolloin Unitedin edustaja valitsi neljä matkustajaa sattumanvaraisesti.

Kolme henkilöä poistui koneesta, mutta neljäs kieltäytyi lähtemästä. Hän kertoi olevansa lääkäri ja tapaisi potilaan maanantaina.

Sen jälkeen koneeseen tuli lentoaseman turvamiehiä, joista kaksi yritti vielä suostutella lääkäriä poistumaan. Sen jälkeen koneeseen tuli vielä yksi turvamies, joka alkoi vetää matkustajaa paikaltaan väkisin.

Videolla kuullaan, miten myös muut matkustajat reagoivat voimakkaasti tilanteeseen.

– Mitä te teette hänelle, tämä on väärin.

Myöhemmin United Airlinesin toimitusjohtaja Oscar Munoz kommentoi tilannetta sanoen, että matkustaja oli häiritsevä ja hyökkäävä.

United Expressin lento 3411 lähti kolme tuntia myöhässä ilman koneesta poistettua matkustajaa.

Viikonvaihteen jälkeen sosiaaliseen mediaan on perustettu useita ryhmiä, joissa kehoitetaan ihmisiä boikotoimaan United Airlinesin lentoja.

Esimerkiksi kiinalaisessa Sina Weibossa oli tiistai-iltaan mennessä aihe houkutellut jo yli 160 miljoonaa lukijaa ja United saanut 97 000 kommenttia. Vetoomuksia boikotoida United Airlinesia on julkaistu runsaasti myös WeChatissa, joka on suosittu viestipalvelu.

Tapauksen jälkeen United osakkeiden arvo putosi 2,6 prosenttia eli hieman yli 600 miljoonaa dollaria.

Unitedin toimitusjohtaja Oscar Munoz julkaisi maanantaina tiedotteen, jossa hän pyysi anteeksi tapahtunutta.

Vuonna 2016 United kuljetti 86 miljoonaa matkustajaa. Yhtiö pakotti 3 765 matkustajaa poistumaan ylibookatuilta lennoilta ja 62 895 matkustajaa luovutti paikkansa vapaaehtoisesti.