Uusimmat

Ulkomailta on kotiutettu yli 23 000 suomalaista

Matkatoimistoissa on tehty maaliskuun puolivälin jälkeen ennätyspitkiä työpäiviä, jotta ulkomailla olleita suomalaisia on saatu kotiutettua.

Suomen matkailualan liiton kyselyn mukaan matkatoimistot ja matkanjärjestäjät ovat huolehtineet yli 20 000 työ- tai vapaa-ajanmatkalla olleen suomalaisen turvallisesta paluusta koti-Suomeen.

Matkatoimistojen ohella myös ulkoministeriö on ilmoittanut kotiuttaneensa noin 3 000 omatoimisilla matkajärjestelyillä maailmalla ollutta suomalaista.

Suomen matkailualan liitto on tehnyt yhteistyötä niin Suomen ulkoministeriön kuin Euroopan matkatoimistoliiton ECTAAn ja muiden eurooppalaisten matkatoimistoliittojen kanssa, jotta suomalaismatkatoimistojen kaukaisimmissakin kohteissa olleille asiakkaille on saatu järjestettyä kuljetus kotiin.

Eniten erityisjärjestelyillä kotiutetuista suomalaisista oli matkalla suosituissa talvikauden matkakohteissa, kuten Espanjassa ja hiihtokohteissa Itävallassa ja muualla Alpeilla.

Matkatoimistot ovat järjestäneet myös Etelä-, Keski- ja Pohjois-Amerikassa, Afrikassa, Aasiassa ja Oseanian alueella olleille suomalaisille lentoja Suomeen.