Uusimmat

TUIn uusin Boeing 737 MAX 8 sai nimekseen ”Kittilä”

Matkanjärjestäjä TUI korostaa pitkiä yhteistyösuhteita lomakohteiden ja kohdemaiden kanssa. Yhtiön kuudes Boeing 737 MAX 8 on nimetty Kittiläksi.

Vuosittain noin 27 miljoonaa lomailijaa matkustaa TUIn valmismatkoilla yli sataan kohteeseen ympäri maailmaa. Lapin kohteet ovat erittäin suosittuja esimerkiksi brittilomailijoiden keskuudessa. Kittiläksi ristitty kone lentää TUIn mukaan alueen lähettiläänä maailmalla.

Yhtiö on tilannut kaikkiaan 72 uutta konetta. Kittiläksi ristitty Boeing 737 MAX 8 on rekisteritunnukseltaan G-TUMA ja kuudes toimitetuista koneista. Näistä nlejä on jo nimetty alueen mukaan, kaksi muuta tulevat saamaan lempinimen Gran Canaria ja Costa Blanca.

Nimenantoseremonian kummisetänä Kittilän lentoasemalla toimi Joulupukki. Varsinainen nimeäminen tapahtui siten, että pukki valutti lunta nimen yli.

Allekirjoitustilaisuuteen osallistui TUIn paikallinen yhteistyökumppani Lapland Safari, edustajia Lapin matkailusta, TUIn hotellikumppaneita sekä yhteistyötahoja.

– Tämä oli minulle erityinen hetki. Rakastan kotiseutuani Lappia ja sen ihmisiä. Tunnen ylpeyttä, että nyt tämä lentokone kantaa nimeä Kittilä ja toimii Lapin lähettiläänä maailmalla. Toivotan kaikille hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta, sanoi Joulupukki.

TUI tekee yhteistyötä Kittilän seudulla paikallisten hotellien ja ohjelmapalveluyrittäjien kanssa. Lisäksi matkailusesongin ajan kohteessa on TUIn omaa henkilökuntaa palvelemassa matkailijoita.

– Lentokoneemme ovat osa lomakokemusta ja yhdistävä elemetti eri alueiden välillä ympäri maailmaa. Lappi on yksi brittien suosikkilomakohteista talvikaudella, sanoo TUI Aviationin viestintäpäällikkö Aage Dünhaupt.

TUI Group on tilannut 72 uuden sukupolven Boeing 737 MAX 8 -matkustajakonetta. Yhtiön mukaan niiden polttoainekulutus on 20 prosenttia alhaisempi kuin yhtiön aiemman laivaston, mikä vähentää päästöjä.