Uusimmat

TUI Finland lopettaa punaisen lihan tarjoilun lennoilla

Kesäkuun alusta lähtien punainen liha poistuu vaiheittain TUIn omien lentokoneiden ruokalistalta.

Punaisella lihalla tarkoitetaan naudan-, sian- ja lampaanlihaa.

Punaisesta lihasta luopuminen asteittain on vain yksi monista toimista, joilla TUI vähentää lennoilla tarjottavien aterioiden ilmastovaikutuksia.

Ruotsin elintarvikeviraston mukaan naudanlihan tuotanto aiheuttaa noin kymmenen kertaa enemmän päästöjä lihakiloa kohti kuin broileri.

– Kun kysyimme asiakkailtamme heidän mielipiteitään matkustamisen kestävyydestä, toimenpidelistalla korkealle nousi punaisen lihan syönnin ja yleensä lihansyönnin vähentäminen. Siksi panostamme nyt herkullisiin siipikarjanliha-, kala- ja kasvisruokiin ja jätämme samalla punaista lihaa sisältävät ruokalajit pois tarjottavien lentoaterioiden listalta, kertoo TUIn kestävyysasiantuntija Anna Kiefer.

Tarjoamalla etukäteen tilattuja aterioita pystytään myös varmistamaan, että periaatteessa ruokahävikkiä ei synny lainkaan. Kun matkustajat varaavat lentoateriansa ennakkoon, lennoille lastataan mukaan ruokaa vain se määrä, jonka oikeasti kuluu.

Tämän ansiosta koneen paino vähenee, mikä vuorostaan laskee polttoaineen kulutusta ja siten pienentää päästöjä.

TUI tekee yhteistyötä muun muassa hollantilaisen Wageningenin yliopiston yhteydessä toimivan Foodcase-yhtiön kanssa. Wageningen on maailman johtava yliopisto elintarviketutkimuksen alalla ja sen tavoitteena on kehittää fiksumpia ja maistuvampia lentoaterioita.

Tarkoitus on muun muassa tarjota ensimmäisenä maailmassa kahvi lentokoneessa syötävistä kahvikupeista. Tätä kokeillaan parhaillaan.