Uusimmat

TUI Finland kesä 2018: Uutuuskohteet Ateena ja Sitges tarjoavat kulttuuria ja vilkasta yöelämää

TUIn kesän 2018 kaupunkilomavalikoima täydentyy kahdella uutuudella – Ateenalla ja Sitgesillä.

Ateena tarjoaa kulttuurin suurkuluttajille mahdollisuuden huikeaan historiatrippiin länsimaisen demokratian juurille. Sitges puolestaan houkuttaa rannoilleen Euroopan cooleimmat bilehileet.

Länsimaisen sivistyksen, kulttuurin ja demokratian syntymäpaikka Ateena on yksi Euroopan tärkeimmistä kulttuurihistoriallisista matkailukohteista.

Lisäksi Ateena on onnistunut kehittymään moderniksi suurkaupungiksi, jossa on trendikkäitä ostosmahdollisuuksia, monipuolinen ravintolatarjonta sekä ulkoilmakonsertteja kesäisin. Päivät voi viettää mukavasti antiikinaikaisten raunioiden lomassa kuljeskellen ja iltaisin voi suunnata kuuntelemaan paikallista musiikkia buzukiklubeille.

Suurkaupunkielämään voi yhdistää myös rantaloman tekemällä laivaretkiä Pireuksen satamasta Kreikan saaristoon.

Bilehileiden Sitges

Kansainvälinen Sitges on onnistunut sekoitus hienoja rantoja, pikkukaupungin tunnelmaa ja rentoa iltaelämää Espanjassa, Välimeren rannalla.

Katalonian suosituimpiin rantakohteisiin kuuluva kaupunki näyttäytyy päivisin leppoisana ja rauhallisena, mutta herää iltaisin eloon yöelämän keskuksena.

Vain noin kolmenkymmenen kilometrin päässä Barcelonasta sijaitseva Sitges on erityisesti seksuaalivähemmistöjen ja pikkutunneille asti juhlivien lomalaisten suosiossa. Viikonloppuisin meno on erityisen vauhdikasta, koska myös monet barcelonalaiset saapuvat sinne rentoutumaan ja juhlimaan.

Iltaelämän keskus on Marques de Montroigin baarikatu, jota myös Calle del Pecadoksi, ”syntien kaduksi”, kutsutaan. Yksi suosituimmista yökerhoista on legendaarinen Pacha. Ketjun ensimmäinen yökerho avattiin juuri Sitgesissä vuonna 1967.

Viineistä kiinnostuneen matkailijan kannattaa tehdä retki lähellä Sitgesiä sijaitseville viinialueille. Yksi Espanjan tunnetuimmista viinitaloista Torres toimii Penedèsissä ajomatkan päässä. Cavan ystävien kannattaa puolestaan suunnata Sant Sadurni d’Anoiaan, jossa valmistetaan mm. Codorníu-kuohuviiniä.

TUI järjestää matkoja Ateenaan ja Sitgesiin reittilennoin toukokuulta syyskuun lopulle.