Uusimmat

Tjäreborgin uusi hotelliketju Casa Cook – boheemia luksusta Kosilla

Matkanjärjestäjä Thomas Cook avaa kesällä 2017 kreikkalaisella Kosin saarella uuden boheemin tyylikkään lomakeitaan – Casa Cook Cosin. Suomessa matkoja Casa Cook-hotelleihin myy Tjäreborg.

Casa Cook Kos sijaitsee Marmari-nimisessä kylässä Kosin saaren pohjoisrannikolla. Kyseessä on toinen Tjäreborgin Casa Cook -lifestyle-konseptiin kuuluva hotelli.

Hotelliin tulee 100 huonetta, jotka ovat 58 eri rakennuksessa.

Hotelli sijaitsee noin 16 kilometrin päässä historiallisesta Kosin kaupungista ja jos haluaa rauhalliseen lomailuun hieman kaupungin sykettä, pääsee saaren pääkaupunkiin kätevästi ja nopeasti bussilla tai taksilla.

Tjäreborgin uusi hotellikonsepti

Casa Cook -konseptin idea on luoda vieraille omia ja uniikkeja lomakokemuksia, olipa sitten kyseessä tutustumislenkki karun kauniiseen lähiympäristöön, hiekkadyyneille meren äärelle tai retki vuorille sisämaahan.

Casa Cook Rhodes toimii Rodoksen saarella Kolymbiassa. Hotellin ikärajana on 16 vuotta.

Sen sijaan Casa Cook Kos -hotellissa ei ole ikärajaa ja myös rentouttavaa lomaa tyylikkäässä ympäristössä hakevat lapsiperheet ovat tervetulleita hotelliin.

– Ensimmäinen Casa Cook -hotellimme Rodoksella oli todellinen menestys. Casa Cook on jotain aivan uutta ja asiakkaamme ihastuivat suuresti luonnonläheiseen, mutta samalla trendikkään urbaaniin hotelliin, jonka ilmapiiri on rennon aistikas ja jossa voi nauttia paikallisuudesta ja tutustua turistialueiden ulkopuolisiin helmiin, sanoo Tjäreborgin tiedotuspäällikkö Arja Pucilowski.

Pelkistettyä estetiikkaa ja kaunista muotoilua

Casa Cook Kos -hotelli houkuttelee kauniilla designillaan, mielenkiintoisella arkkitehtuurillaan, kutsuvalla allasalueellaan ja rentouttavalla ilmapiirillään.

Arkkitehti Ilias Mastrominas ja berliiniläinen suunnittelutoimisto Lambs and Lions ovat saaneet hotellia suunnitellessaan inspiraatiota kubismista, jonka tyyli on havaittavissa monissa taloissa ja rakennuksissa kreikkalaisessa maisemassa.

Ajatuksena on, että hotellialueen yksi- ja kaksikerroksiset rakennukset, pienet kujat talojen välissä ja kauniit patiot luovat tunteen pienestä rauhallisesta kylästä.

Yksinkertaisuus ja kauneus olivat tavoitteena, kun Lambs and Lionsin luova johtaja Michael Schickinger ja sisustusarkkitehti Annabell Kutucu aloittivat Casa Cook Kosin suunnittelun.

Sisustuksen lähtökohtana ovat yksinkertaiset muodot ja modernismi yhdistettyinä luonnonmateriaaleista valmistettuihin tekstiileihin ja käsintehtyihin eksoottisiin yksityiskohtiin, jotka luovat Casa Cookille sen erityisen ja luonteenomaisen tyylin.

Casa Cookin rento tapaamispaikka Beach Club

Casa Cook Kosin sydämen muodostaa hotellin Beach Club, joka olkikattoineen ja lasiseinineen erottuu muuten niin riisutusta ympäristöstä ja josta on näkymä pergolaan ja hienohiekkaiselle uimarannalle.

Inspiraatiota on saatu kreikkalaisesta ilmaisusta ”Parea”. Se tarkoittaa yhteisöä, joka syntyy, kun ystävät kokoontuvat rentoon yhdessäoloon baarissa tai loungessa, ravintolassa, aurinkotuoleilla tai virkistäytyessään uima-altaassa.

Casa Cook Beach Club on avoinna aikaisesta aamusta myöhäiseen iltaan ja se on tapaamispaikka, missä voi nauttia raikkaista juomista ja herkullisista makuelämyksistä ja laiskottelusta aurinkotuolissa.

Paikallista ruokaa

Hotellin keittiössä panostetaan paikallisuuteen ja putiikista voi ostaa trendikkäitä tuotteita.

Tarjolla on välimerellisiä herkkuja sekä pientä purtavaa. Kun aurinko laskee, loungesta kaikuva musiikki houkuttelee seurusteluun ja cocktailille.

Myöhemmin illalla toivotetaan Beach Clubille tervetulleeksi myös paikalliset nauttimaan Beach Clubin antimista ja ”parea” -sanan mukaisesti nauttimaan rennosta yhdessäolosta uusien ystävien kesken.

Tyyli ja mukavuus edellä

Hillitty design on nähtävissä hallitsevana myös Casa Cook Kosin huoneissa.

Tjäreborgilla on myynnissä kolme eri huonetyyppiä; normaali kahden hengen huone, kahden hengen junior-sviitti ja kahden hengen sviitti.

Kaikissa huoneissa on ilmainen WiFi, minibaari, ilmastointi, ekologiset COCO-MAT -patjat sekä oma terassi tai parveke.

Kahden hengen sviiteissä on oma uima-allas ja kahden hengen junior-sviiteistä on suora käynti jaettuun altaaseen.

Normaaleissa kahden hengen huoneissa ei ole omaa allasta vaan käytössä on yhteinen allasalue.

Yksilöllisiä elämyksiä

Casa Cook -konseptin idea on luoda vieraille omia ja uniikkeja lomakokemuksia, olipa sitten kyseessä tutustumislenkki karun kauniiseen lähiympäristöön, hiekkadyyneille meren äärelle tai retki vuorille sisämaahan.