Uusimmat

Thaimaan provinssille ASEAN-järjestön siisteimmän turistikaupungin palkinto

Nan-joen varrella Pohjois-Thaimaassa sijaitseva monikulttuurinen provinssi Nan on saanut ASEAN-järjestön siisteimmän turistikaupungin palkinnon.

Palkinto on tulosta provinssin viranomaisten ja paikallisten ihmisten tiiviistä yhteistyöstä, jonka avulla pyritään varmistamaan kotien ja katujen siisteys. Nan toimii hyvänä esimerkkinä muille provinsseille, ja se onkin yksi Thaimaan houkuttelevimmista kaupungeista.

ASEAN-järjestö myönsi provinssille Clean Tourist City -standardin vuosiksi 2018–2020. Palkinnon tarkoituksena on antaa tunnustusta kaupungeille, jotka kiinnittävä huomiota ympäristön hygieniaan ja varmistavat vihreät ja siistit maisemat.

Ehdokkaiden on täytettävä yleisiä ympäristönhallintatoimenpiteitä, siisteyttä, jätehuoltoa, ympäristönsuojelua koskevan tietoisuuden levittämistä, vihreitä tiloja, terveyttä ja turvallisuutta, kaupunkiturvallisuutta, turismi-infrastruktuuria ja tiloja koskevat kriteerit.

– Olemme tietoisesti pyrkineet välttämään roskaamista tai vaikeasti hajoavien aineiden, kuten muovipussien ja vaahtomuovipakkauksien kuluttamista. Aiomme myös käynnistää kampanjoita biohajoamattomien pakkauksien ja säiliöiden käytön vähentämiseksi, sanoo Paisan Vimonrat, Nanin provinssin kuvernööri.

Nan on hiljainen ja rauhallinen provinssi, jossa on useita vaikuttavia temppeleitä, hieno museo sekä laadukkaita ravintoloita ja baareja kaupungin joenvarsialueella.

Provinssissa on yhteensä kuusi kansallispuistoa, joista yksi on upea Doi Phukhan kansallispuisto. Nanissa on paljon myös maataloutta, erityisesti riisin ja hedelmien kasvatusta. Tämän ansiosta se on ihanteellinen vaellus-, ekoturismi- ja seikkailukohde.

Palkinnon toivotaan lisäävän matkailjamäärää Nanissa.

– Yhdessä Thaimaan pörssin kanssa haluamme kannustaa yhä useampia yrityksiä tukemaan kestävää matkailua ja yhteisöjen kehittämistä, sanoo Thaimaan matkailutoimiston Pohjoismaista ja Baltian maista vastaava johtaja Eurblarp Sriphiromya.