Uusimmat

Tampere-Pirkkalan lentoasemalla uudet lentomenetelmät käyttöön marraskuussa

Tampere-Pirkkalassa käyttöönotettava uusi satelliittipohjainen navigointijärjestelmä lisää toimintavarmuutta myös huonoissa sääolosuhteissa.

Uudet lentomenetelmät auttavat lentäjiä laskeutumaan kiitotielle esimerkiksi sumussa ja lumisateessa.

– Uudistus parantaa lentoliikenteen sujuvuutta ja turvallisuutta haastavissa sääolosuhteissa ja vahvistaa lentoasemamme toimintavarmuutta. Tästä hyötyvät niin hub-liikenteemme, varakenttäpalvelumme kuin lentokoulutuskin, sanoo Finavian aluejohtaja ja Tampere-Pirkkalan lentoaseman päällikkö Mari Nurminen.

– Kiitotien uudelleen päällystyksen ja lentokoneiden kääntöpaikojen rakentamisen lisäksi uusimme myös muuta infrastruktuuria kuten kiitotien lähestymisvalojärjestelmän, joka mahdollistaa uusien lentomenetelmien täysimääräisen hyödyntämisen, sanoo Nurminen.

Samassa yhteydessä on uusittu myös kiitotien lähestymisvalojärjestelmä.

– Kiitotien lähestymisvalot on toteutettu energiatehokkaalla LED-tekniikalla, mikä vähentää energiankäyttöä.

Lentoasemalla käytetty sähköenergia on tuotettu uusiutuvalla tuulienergialla, jolla voidaan pienentää lentoaseman toiminnasta syntyviä kasvihuonepäästöjä merkittävästi.

Nurmisen mukaan satelliittipohjaisia menetelmiä käytetään tulevaisuudessa eniten, ja perinteiset maalaitteita hyödyntävät menetelmät säilyvät vain osittain. Muilla Finavian lentoasemilla vastaavat lentomenetelmät on suunniteltu otettavan käyttöön ensi vuoden loppuun mennessä.

Kaiken kaikkiaan Finavia on viime vuosina investoinut Tampere-Pirkkalan kehittämiseen yli 20 miljoonaa euroa. Tämä varmistaa, että Tampere-Pirkkala voi toimia varakenttänä laajarunkokoneille.