Uusimmat

Tallink pysäyttää Helsinki-Tukholma -reitin laivat

Tallink pysäyttää toistaiseksi Helsinki-Tukholma-reitin laivat Silja Serenaden ja Silja Symphonyn koronavirustilanteen ja Suomen hallituksen 17.3. antaman Suomen rajat sulkevan päätöksen vuoksi.

Molemmat laivat tekevät viimeisen matkansa keskiviikkona 18.3.2020 illalla ja pysyvät seuraavan aamun saapumisen jälkeen satamissa – Silja Serenade Helsingissä ja Silja Symphony Tukholmassa.

Silja Serenade ottaa Tukholmasta mukaan ainoastaan sellaisia matkustajia, joilla on oikeus tulla Suomeen, tai joilla on oikeus käyttää Suomea kauttakulkuväylänä, eli Viron, Latvia, Liettuan ja Venäjän kansalaiset.

Rahtikuljettajat voivat liikennöidä molemmilla laivoilla ilman rajoituksia. Valtiot ovat sopineet erivapauksista rahtikuskien osalta taatakseen maiden merikuljetusten jatkuvuuden koronaepidemiasta johtuen.

Merikuljetukset ovat yhteiskunnan toimivuuden kannalta elintärkeitä.

Muutoksia Helsinki – Tallinna -reitin laivaliikenteeseen

Tallink tekee muutoksia Helsinki-Tallinna-reitin laivojen aikatauluihin keskiviikosta 18.3. alkaen.

Pikalaiva Star lähtee Helsingistä Tallinnaan aikataulun mukaisesti 18.3. klo 7.30, jonka jälkeen laiva jää Tallinnan satamaan ja kaikki Starin lähdöt perutaan toistaiseksi.

Tallinkin pikalaiva Megastar jatkaa liikennöintiä Helsinki-Tallinna-reitillä normaalin aikataulun mukaisesti.

Myös rahtilaiva Sea Wind jatkaa operointia Vuosaari-Tallinna-reitillä normaalin aikataulun mukaisesti.

Sen sijaan Silja Europa on keskeyttänyt liikennöinnin Tallinna-Helsinki-reitillä 17. maaliskuuta. Yhtiö ei osaa vielä arvioida, koska alus palaa liikenteeseen.

Tallink Siljan asiakaspalvelu ottaa mahdollisimman pian yhteyttä niihin asiakkaisiin, joihin nämä muutokset vaikuttavat. Yhteydenotot tehdään lähtöpäivän mukaisessa järjestyksessä.