Uusimmat

Suositut kesätapahtumat täyttävät hotellit jopa vuotta aikaisemmin – varaudu ruuhkiin

Tapahtumakaupunkien hotellit varataan yleensä loppuun reilusti etukäteen. Fiksu vierailija selviää kesän kiireisimmistä vaihtopäivistä venyttämällä sisäänkirjautumista iltapäivälle ja selvittämällä liikkumiseen liittyvät aikataulut ajoissa.

Kaupunkimatkailijan kannattaa suosiolla ajoittaa lomansa tapahtumaviikonloppujen ulkopuolelle.

Yhä useampi kesätapahtuma- ja festarikävijä haluaa majoittua teltan sijaan hotellissa. Syitä ovat muun muassa hotellimajoituksen helppous, lämpimään suihkuun pääsee ilman jonottamista ja päivän voi aloittaa valmiiksi katetussa aamiaispöydässä.

Hotellimajoitusta suosivat etenkin nuoret aikuiset, pariskunnat ja varttuneemmat kävijät.

Ruuhkaiset viikonloput vaativat varaajalta nopeutta. Suosituimmat kesätapahtumat, kuten Turun Ruisrock, Tampereen Tammerfest ja Seinäjoen Tangomarkkinat varataan yleensä täyteen jopa vuotta ennen varsinaista tapahtumaa.

– Ruisrockin kysyntä ylitti tänä vuonna kaikki odotukset. Huoneet myytiin loppuun jo ennen vuodenvaihdetta, kertoo Scandicin Turun ja Porin hotellien johtaja Mikko Henriksson.

Tilanne on sama myös muiden kesäkaupunkien hotelleissa. Seinäjoen, Joensuun, Tampereen ja Oulun Scandic-hotellit on lähestulkoon loppuunmyyty suosittujen tapahtumien ajaksi.

Henrikssonin mukaan peruutuspaikkoja kannattaa kuitenkin kysyä suoraan hotellista aina tapahtuman alkuun saakka.

Kesämatkailija ajoittaa kaupunkilomasi tapahtumaviikonloppujen ulkopuolelle

Kaupunkiloma kotimaassa kannattaa suunnitella siten, ettei matka osu päällekkäin suosittujen kesätapahtumien kanssa.

– Jos matkan ajankohtaan ei voi vaikuttaa, kannattaa tarkistaa, löytyisikö vapaata hotellia läheisestä kaupungista. Kaikki Suomen kaupungit eivät myöskään ole täynnä yhtä aikaa, sanoo Scandicin markkinointijohtaja Kati Litmanen.

Varmimmin kesäsuunnitelmansa pääsee toteuttamaan, kun varaa hotellihuoneen riittävän ajoissa, jolloin hinta voi olla myös edullisempi.

Vinkkejä hotellimajoitukseen

1. Lykkää saapumista – Tapahtumien aloitus- ja lopetuspäivät ovat hotelleissa koko kesän vilkkaimpia vaihtopäiviä. Kovin kuhina käy yleensä puolen päivän jälkeen. Jos pystyt joustamaan omista aikatauluistasi ja haluat välttää jonottamista, kannattaa huone lunastaa vasta hieman myöhemmin iltapäivällä.

2. Tarkista kulkuyhteydet tapahtuma-alueelle – Ydinalueet sijaitsevat tyypillisesti hieman kauempana kaupunkien keskustoista. Vältät kiireen ja ruuhkaisimmat vuorot, kun tarkistat jo etukäteen julkisen liikenteen aikataulut ja paikallisen taksin puhelinnumeron. Kesällä voit myös vuokrata esimerkiksi pyörän päästäksesi alueelle.

3. Varaa lähtöaamuksi lisäaikaa – Hotellihuone pitää yleensä luovuttaa viimeistään puoleen päivään mennessä. Jos tiedät tarvitsevasi lähtöpäivänä pidemmät yöunet, kysy hotellista mahdollisuutta varata itsellesi myöhäinen uloskirjautuminen.

4. Vältä turhaa jonottamista – Vilkkaina kesäviikonloppuina hotellien vastaanotot ruuhkautuvat herkästi. Scandic-hotelleissa voit kirjautua ulos myös netissä silloin kun haluat, ja välttää turhaa jonottamista aulassa. Laskun voit maksaa esimerkiksi jo lähtöä edeltävänä iltana. Kuitin saat sähköpostiisi.